Imobilul reprezentativ „Palatul Bejan” a fost naţionalizat în mod ilegal şi pentru o perioadă de circa 50 de ani, a fost în proprietatea Statului Român, care nu a efectuat lucrări de reparaţii, întreţinere şi restaurări, ceea ce a dus la degradarea şi deteriorarea accentuată a construcţiei.
În lipsa unui ajutor de la Primărie, familia Bejan e decisă să ia pe cont propriu reparaţiile la palatul Bejan.
Decizia a fost făcută public pe o reţea de socializare, fiind semnată de Simona Puţinelu, Zeno Nicolae Bejan, Mihai Zeno Angelo Bejan şi Andrei Puţinelu.
Dupa retrocedare, actualii proprietari, urmasii familiei Bejan, au început efectuarea unor lucrări de reabilitare parţială a construcţiei, în functie de veniturile realizate din chiriile obţinute de la spaţiile comerciale.
„Am sperat, conform programului Primăriei oraşului Lugoj, la un sprijin privind reabilitarea, cu aportul proprietarilor, a faţadelor în cadrul planului de restaurare a Ansamblului architectural Piata Drăgan, aflata pe Lista monumentelor istorice, şi cu ajutorul unor fonduri europene. Suntem permanent conştienţi de stadiul actual de degradare a faţadelor, situaţie valabilă pentru majoritatea clădirilor de importanţă istorică din acest ansamblu şi din întreg oraşul. În sensul celor de mai sus şi ţinând seama că Primăria Lugoj, din lipsă de fonduri, a renunţat la sprijinul material promis privind reabilitarea construcţiilor din PiaţaJ.C. Drăgan, am decis ca începand din acest an , pe etape, să realizam lucrările de reabilitare din fondurile proprii limitate, provenite din salarii, pensii şi chiriile spaţiilor comerciale”, se arată în postarea pe facebook a familiei Bejan.
Într-o primă etapă sunt vizate balconul şi consolidări interioare.
„Suprafaţa faţadelor este de cca.1800mp şi valoarea lucrărilor de restaurare este foarte mare, iar noi suntem persoane fizice cu fonduri limitate în comparatie cu alte societăţi şi nu putem acoperi aceste cheltuieli decât, cum am mai precizat, în mai multe etape”, se mai arată în postarea menţionată.