Numărul deponeelor neautorizate de pe teritoriul oraşului au început să scadă în acest an.
Cu toate acestea ele încă există, mai ales la punctele de intrare în oraş, sau pe malurile Timişului, chiar dacă dimensiunea lor este mai mică faţă de anii trecuţi.
Lugojul s-a confruntat cu o practică aproape generalizată până nu demult, când mormane de gunoaie au fost răspândite în mai multe zone de la intrarea în oraş, în unele cartiere sau în apropierea râului Timiş.
De mai multe luni, cantităţile de gunoaie aruncate la întâmplare au început să fie mai puţine, ultima mare groapă de deşeuri fiind eliminată în apropiere de uzina de apă de pe strada Tapiei.
Cu câteva luni mai devereme au fost desfiinţate şi deponeurile de gunoaie din apropierea străzii Herendeştiului, pe drumul spre Reşiţa, de lângă fostul abator de pe strada Timişoarei şi de la podul de peste Timiş, de pe centura Lugojului.
“De anul trecut, când am avut mai multe comenzi pentru curăţarea câtorva locuri pline de materiale abandonate, nu am mai avut probleme mari cu gunoaiele aruncate, unde nu sunt amenajări în acest sens. Cele mai mari deponee ilegale au fost lângă Moara Şpănească şi pe centură, lângă pod, de unde a trebuit să cărăm gunoaiele mai multe zile”, a spus Mircea Ghera, directorul Salprest Lugoj.
Până la ora actuală inspectorii primăriei nu au mai identificat zone având cantităţi mari de gunoaie.
În ultimele săptămâni au început din nou să apară grămezi de resturi pe drumul spre ferma de la Pohalma şi lângă şoseaua ce merge la Victor Vlad Delamarina.
Angajaţii Poliţei Locale Lugoj, deşi prezenţi în în zonele cu grad ridicat de risc, nu au reuşit să prindă pe nimeni asupra faptului şi implicit să acorde amenzi.
gropi de gunoi se gasesc in fiecare cartier din oras––pe nimeni nu intereseaza sa depisteze pe cei care arunca oriunde gunoaie ,iar salprest face curat de mintuiala –asta e lugojul nostru