Carnea este împărțită în două mari categorii: carne albă și carne roșie.
Din cea din urmă categorie fac parte carnea de vită și vițel, cea de porc, de mânzat, de oaie, capră sau vânat.
Însă de departe cea mai frecvent consumată este carnea de vită.
Carnea de vită, de mânzat și cea de vițel provin de la același animal, doar vârsta acestuia diferă, astfel carnea de vițel este obținută de la animalele tinere până în vârstă de 6-7 luni, cea de mânzat până la 3 ani, iar cea de vită după această vârstă.
Este cea mai frecventă alegere când vine vorba de carnea pe care să o includem într-o dietă deoarece este o carne cu proteine de înaltă calitate și cu un procent scăzut de grăsime față de carnea de porc sau oaie.
Atât carnea de vită cât și cea de vițel au nutrienții, mineralele și vitaminele regăsite în general în carnea roșie, însă există și diferențe între cele două.
Ingrediente:
1 kg carne de vită (pulpă),
2 morcovi,
2 cepe,
5 linguri ulei,
3 linguri pastă de tomate,
200 ml apă caldă,
sare și piper după gust
Mod de preparare:
Carnea se taie în felii potrivite.
Ceapa se curăță, se spală și se taie rondele. Morcovii se curăță, se spală și îi tăiem rondele.
Punem uleiul într-o tigaie la încins și prăjim feliile de carne, câte 3 min/fiecare parte.
Punem carnea prăjită într-o tavă împreună cu uleiul rămas, apă caldă, pastă de tomate, rondelele de morcovi și ceapă apoi asezonăm cu sare și piper. Se acoperă vasul cu folie (sau capac) și se dă la cuptor, la 160ºC timp de 1 oră și 30 min. apoi se îndepărtează folia și se mai lasă încă 30 min.
Se servește cu piure de legume.