Ca după război, aşa arată într-o frază scurtă Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu” din Lugoj, care este supus în această perioadă unei drastice schimbări de înfăţişare interioară. Din fericire, schelele nu sunt rezultatul unui conflict armat, ci al unei dorinţe de împrospătare a imaginii interiorului clădirii culturale lugojene, care nu a mai fost reabilitat de zeci de ani. Cu planurile făcute şi firma contractată pentru lucrări, au fost demarate lucrările, sala mare a teatrului, dar şi lojele şi scena, urmând să treacă până la începutul anului 2015 printr-un amplu proces de modernizare.
Modernizarea prevede schimbarea tapiseriei pereţilor, împreună cu şipcile din lemn, a caloriferelor care acum dau doar un sfert din căldura necesară şi înlocuirea sistemului de iluminat al sălii cu unul modern. În reabilitare intră şi partea de deasupra scenei, iar în lateral pereţii vor fi de asemenea înnobilaţi cu motive care vor fi luminate cu spoturi înainte de începerea spectacolului.
După un nou strat de parchet, pe suprafaţa lucioasă se va monta un strat de mochetă de calitate. La rândul lor, scaunele vor fi şi ele schimbate, însă această mişcare va fi în detrimentul locurilor, care vor scădea de la 469 câte sunt acum, la 420 în total. Firma aleasă pentru reamenajare este una din Sibiu, aleasă de conducerea Teatrului “Grozăvescu” pentru că are o mare experienţă în reamenajarea sălilor de spectacole din ţară.
Ca la fiecare lucrare, muncitorii au găsit deja o problemă în timp ce decopertau tavanul. Mai exact, acoperişul are mai multe găuri, prin care se prelinge apa şi care a provocat în trecut mici inundaţii pe suprafaţa tavanului sălii de spectacol. Acoperişul va fi reabilitat la rândul lui de către o altă firmă, ce va fi contractată separat de către primărie. Lucrările de reabilitare vor costa primăria 300.000 de lei, bani la care se vor adăuga încă 200.000 de lei pentru retuşurile finale.