Școala Gimnazială Boldur a marcat Ziua Mondială a Educației într-un mod original.
Pentru a sublinia importanța unei alimentații sănătoase, în special în copilărie și adolescență, elevii școlii au participat la un atelier despre piramida alimentelor. Activitatea a fost susținută de profesorul Ionuț Borlovan.
Pe baza informațiilor primite, elevii împărțiți în patru grupe, au avut de construit meniuri sănătoase pentru cele trei mese principale ale zilei, alegând produse din piramidă. Ideile copiilor au fost recompensate cu premii și diplome.
Alături de dr. Oana Groza elevii au discutat despre importanța unei alimentații echilibrate, benefică în creșterea imunității, punând accent pe respectarea măsurilor pentru protejarea împotriva Covid-19.
Ora de biologie s-a desfășurat în aer liber, prof. Adelina Foale, abordând un subiect foarte important, ce se referă la sănătatea creierului uman și la capacitățile lui pe multiple planuri. Nu întâmplător, nucile sunt supranumite “hrana creierului”.
Pe lângă faptul că sunt delicioase și pline de vitamine și minerale esențiale pentru sănătatea întregului organism, nucile aduc o serie de beneficii creierului uman, asigurând buna funcționare a întregului sistem nervos, cresc performanțele fizice și intelectuale.
Copiii au fost invitați să privească miezul unei nuci, observând că seamănă cu forma creierului uman.
Pentru că s-au dovedit curioși și dornici să învețe lucruri noi, elevii au fost răsplătiți cu dulciuri sănătoase. Sponsorul Transilvania Nuts le-a dăruit batoane Nutribon cu nucă și fructe.
”Mulțumim mult tuturor celor implicați în reușita evenimentului dedicat Zilei Mondiale a Educației, participanți direcți, precum și celor care ne-au susținut de la distanță. Aprecieri domnului ing. Brancu Flavius pentru cele mai bune legume bio, doamnei Alina Borlovan pentru delicioasele fructe și domnului consilier local Ionuț Sîrbu pentru bannerul sugestiv. Activitatea a fost una foarte reușită, iar elevii sunt bucuroși să pună cât mai curând în practică lucrurile învățate”, a declarat prof. Flavia Cut Lupulescu, directorul Școlii Gimnaziale Boldur.
Conducerea unității de învățământ din comuna Boldur dorește să reducă abandonul școlar, urmând modelul școlilor dezvoltate, precum cea din Ciugud, cunoscută în întreaga țară drept model de bună practică.