Cunoscutul bucătar bănăţean Uica Mihai s-a aliat cu mai mulţi prieteni bucătari de prin ţară şi au mai stabilit un record, duminică, 17 iunie, la Moara Vlăsiei cu ocazia zilelor localităţii.
Cunoscutul bucătar bănăţean Uica Mihai s-a aliat cu mai mulţi prieteni bucătari de prin ţară şi au mai stabilit un record, duminică, 17 iunie, la Moara Vlăsiei cu ocazia zilelor localităţii.
Cazanul de 1.600 l a fost umplut cu 300 kg de carne de porc, 300 kg de ciuperci, 200 kg ceapă şi rădăcinoase, condimente – dafin, cimbrişor de câmp, chimion, piper boabe şi piper măcinat, boia dulce, chilly.
După o muncă gigantică la care au participat prietenii lui Uica (Radu Zărnescu – Bucureşti, Tibi Chiş – Cluj, Nicolaie Niculaie – Bucureşti, Marcel Iorga – Piteşti) plus soţia lui Uica – nemţoaica, au ieşit 3.300 de porţii de tochitură. Pe lângă aceasta maistorii bucătari au făcut şi cinci cazane de câte 60 l de mămăligă.
Tochitura, aproximativ 800 kg, a fost omologată de Asociaţia Mondială a Bucătarilor care a certificat recordul pentru întreaga echipă. „Suntem o trupă de bucătari nebuni care ne ţinem mereu de chestii din astea. Mai urmează o surpriză şi pe 1 iulie tot de genul acesta”, ne-a transmis Uica Mihai.