Universitatea Europeană ”Drăgan” și-a deschis porțile marți, 1 octombrie, pentru a-i întâmpina pe studenții Facultăților de Drept și Științe Economice.
Festivitatea, aflată la cea de a 28-a ediție, a început de la ora 10, când amfiteatrul Universității a devenit neîncăpător. Cuvântul de deschidere i-a aparținut rectorului Universității Europene ”Drăgan”, conf. univ. dr. Dumitru Cornean care a transmis celor prezenți câteva cuvinte:
”Mi-a venit în memorie că particip la deschideri de an universitar din anul 1990 și inevitabil m-am gândit, Doamne, ce devreme se face târziu în viață. Rămânem totuși cu bucuria că alături de colegii mei am contribuit, generație după generație, la un ajutor în a vă croi un drum în viață. Orice început reprezintă o fereastră deschisă spre viitor, de aceea puteți spune că vă lansați într-o nouă etapă a devenirii voastre ca viitori specialiști în două domenii extrem pe importante în viața socială a țării, acelea de economist și jurist”.
În cadrul manifestării au mai luat cuvântul conf. univ. dr. Gabriel Ionel Dobrin, prorector universitatea europeană „Drăgan”, lector univ. dr. Corina Negruțiu, decan al Facultății de Drept și conferențiar univ. dr. Sorin Blaj, decanul Facultății de Ştiinţe Economice.
Reprezentantul studenților în Senatul Universității, Sorin Teleabă, a dorit să adreseze și el câteva cuvinte colegilor din anul I, asigurându-i că au făcut cea mai bună alegere.
”Eu și colegul meu o să vă răspundem la toate întrebările legate de facultate, programele de studiu și cursuri. Pot să vă spun ca început și eu eram puțin temător, dar am găsit foarte multă înțelegere din partea tutror profesorilor. Noi suntem aici să vă ajutăm, dar este nevoie și de colaborare din partea dumneavoastră”.
La fel ca în anii precedenți, și cadrele didactice Alina Nistorescu, Ana Vasile, Ramona Tătar, Melania Miculeac, Cosmina Poruțiu, Alexandra Doroș, Maria Barabaș, Gheorghe Pinteală și Nicolae Mateia, le-au vorbit studenților.
În anul universitar 2019-2020, instituţia a pus la dispoziţia tinerilor doritori să urmeze ciclul de studii de licenţă 50 de locuri la Facultatea de Drept şi 90 de locuri la Facultatea de Ştiinţe Economice, specializarea Finanţe şi Bănci.
Masteranzii au avut posibilitatea să aleagă între Managementul investigației penale și Management financiar, fiecare cu câte 50 de locuri disponibile. Conducerea Universității a precizat că și în acest an numărul studenților a acoperit capacitatea de școlarizare, la Lugoj alegând să studieze tineri din județul Timiș, dar și din județele învecinate, precum și de peste hotare.
Universitatea Europeană Drăgan pune la dispoziția studenților și programe postuniversitare: Expert fiscal, Audit intern și audit financiar, Management educațional și financiar, Finanțarea și gestiunea afacerilor, Carieră în domeniul juridic, Constatarea și sancționarea contravențiilor și arbitrarea abaterilor disciplinare.