Zona de est a județului Timiș a căzut iarăși victimă furiei naturii, în seara zilei de 27 septembrie.
Au fost probleme în alimentarea cu energie electrică în localitățile Poieni, Fărăşeşti, Româneşti, Crivina de Sus, Pietroasa, Curtea, Coşava şi Homojdia. Necazuri au fost și în comuna Bârna.
”La Botești, pârâiașul care traversează satul a produs panică în rândul micii comunități, după ce a ieșit din matcă și s-a transformat într-un adevărat râu care a intrat în cel puțin cinci gospodării. Au fost inundate și zeci de hectare de terenuri agricole de pe raza satelor Drinova și Jurești”, ne-a spus primarul Dumitru Pecora.
Nici comuna Fârdea nu a scăpat de furia apelor. Pentru a scoate apa din curți pompierii din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 Timişoara s-au deplasat cu patru motopompe remorcabile, două electropompe şi un generator electric.
Din cadrul Detaşamentului de Pompieri Lugoj s-a intervenit cu câte un autocamion, o motopompă şi un încărcător de saci cu nisip.
”Am trecut cu bine şi de codul roşu de ploi şi inundații de aseară. 26 de curți, patru case şi subsolul primăriei Fârdea au fost inundate. În plus, deranjamente electrice în Poieni, Fărăşeşti, Româneşti, Crivina de Sus, Pietroasa, Curtea, Pietroasa şi Homojdia. Țin să mulțumesc zecilor de cadre ISU şi ale Apelor Române, Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgențā din Fârdea şi Fāget şi să o felicit pentru implicare pe doamna primar Maria Rovena Violeta Murari. În perioada următoare vom centraliza pagubele şi vom solicita ajutor Guvernului”, a anunțat Mihai Ritivoiu, prefectul județului Timiș.
În total, în întreaga zonă, 46 de pompieri militari timişeni au intervenit cu 26 de mijloace tehnice – două autocamioane cu containere de stingere, două autocamioane de transport materiale, trei autospeciale de stingere, o autoutilitară, o autospecială de serviciu, o autospecială de primă intervenţie şi comandă, şase motopompe remorcabile, patru motopompe transportabile, patru electropompe, un încărcător saci de nisip şi un generator de curent pentru evacuarea apei din patru curţi şi o casă în localitatea Gladna Română; evacuarea apei din 26 de curţi şi trei case în comuna Fârdea; evacuarea apei din subsolul Primăriei Fârdea și evacuarea apei din subsolul unei unităţi de cazare din aceeaşi localitate.
Din cauza reliefului, întreaga zonă din Țara Făgetului are periodic probleme cu inundațiile.