Școala Gimnazială „Anișoara Odeanu” din Lugoj a organizat joi, 29 noiembrie, cea de-a VI-a ediție a Simpozionului Internațional „Comunicarea-Altfel”.
Școala Gimnazială „Anișoara Odeanu” din Lugoj a organizat joi, 29 noiembrie, cea de-a VI-a ediție a Simpozionului Internațional „Comunicarea-Altfel”.
Primirea invitaților s-a făcut la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu” din Lugoj, începând cu ora 12.30. De la 13.00-14.30 a avut loc deschiderea festivă a simpozionului cu invitați din partea Consiliului Județean Timiș, de la Inspectoratul Școlar Județean Timiș, de la Casa Corpului Didactic Timiș, Consiliul Municipal Lugoj, Asociația „Tradiții Militare Bănățene”, de la ONG-ul „Educația-fereastră spre viitor” și de la ONG-ul „Smart Kreativ”.
La manifestări au participat şi cinci profesori din Belgrad.
Începând cu ora 15.00 și până la 17.00 s-a desfășurat activitatea pe secțiuni, iar de la 17.00 la 17.30 a avut loc evaluarea simpozionului.
„În fiecare an, în luna noiembrie, școala noastră sărbătorește un eveniment deosebit, de șase ediții am organizat Simpozionul Internațional cu tema „Comunicarea-Altfel”.
Pentru noi este un lucru important pentru că așa cum știm ca dascăli, comunicarea este cel mai important lucru în societate și în fiecare an ne străduim să găsim o punte nouă de comunicare.
Anul acesta, una dintre secțiuniile de dezbatere ale simpozionului se numește „Comunicare prin intermediul ONG-urilor, asociațiilor, fundațiilor”. Din fericire, am descoperit că în Lugoj sunt o mulțime de asociații, fundații ONG-uri care nu au beneficiat încă de promovare suficientă și ne bucurăm că putem să facem acest lucru prin intermediul acțiunii desfășurate de școala noastră. Suntem mulțumiți că lumea participă, avem invitați și din străinătate care ne vizitează de șase ediții, sunt profesori din Belgrad”, a declarat Mariana Fratuțescu, profesor organizator.
În cadrul acestui eveniment au putut fi urmărite marșuri militare românești și străine, spectacol militar desfășurat de Detașamentul de fete al A.M.R.R Lugoj, în memoria partizanilor iugoslavi căzuți pentru apărarea și eliberarea Banatului, în toamna anului 1944, o demonstrație dans modern și au fost recitate poezii în grai bănățean.