O furtună de zăpadă s-a abătut duminică deasupra Lugojului și a satelor din jur, stratul de zăpadă măsurând pe alocuri peste 15 centimetri după orele prânzului. Bucuria celor mici, neaua căzută pe străzile din oraș a transformat traficul într-un calvar, șoferii care au fost nevoiți să parcurgă municipiul făcând-o cu viteze foarte mici. Și de această dată, autoritățile au fost luate prin surprindere, intervenția lor fiind, deși una promptă, înceată fața de căderea abundentă de zăpadă.
„Tradiția, ce să facem, așa se întâmplă de fiecare dată când ninge. Ninge puțin, 10 la oră în oraș că altfel intrăm cu mașinile în primărie”, s-a destăinuit un șofer nervos la vederea camerelor de luat vederi.
Primii care s-au pus în mișcare au fost angajații Salprestului, care au ieșit pe străzile importante din oraș. Arterele intens circulate au fost curățate cu utilajele din dotarea societății, dar și acoperite cu sare și clorură de magneziu. Acțiunea de deszăpezire continuă și la această oră, partea proastă fiind căderea de zăpadă care refuză să se oprească.
„Conform programului, am intervenit o tură cu cinci utilaje și o volă care încarcă material, în total trei ore, acum s-a terminat materialul și reluăm procedura. Traseul înseamnă toate străzile importante din oraș, Timișorii, Caransebeșului, la spital, dar și altele, toate sunt conform planului dat de primărie. Se intervine cu sare si clorură. Vom interveni până la încetarea zăpezilor, când vom putea strânge omătul depus”, a declarat pentru Redeșteptarea Mircea Ghera, directorul Salprest SA.
Tot din cauza condițiilor meteo nefavorabile, trenul Timișoara-Caransebeș a rămas pentru mai multe zeci de minute în gara din Lugoj plin de pasageri, înaintarea acestuia fiind imposibilă din cauza întârzierilor altor trenuri. Garnitura a fost repusă în mișcare după ce angajații CFR au curățat liniile și restul trenurilor au parcurs crucea din stația CFR Lugoj.
În orele ce urmează, meteorologii spun că zăpada va continua să cadă deasupra orașelor și a satelor din jur până la orele 3:00 ale dimineții de luni.
Ninge .Foarte bine , asa e normal . Este iarna , trebuie sa ne bucuram si de acest anotimp. Zapada aduce si ea beneficii , pentru agricultura protejeaza plantele de inghet , contribuie la asigurarea necesarului de apa in sol , reprezinta o reala bucurie pentru copii la sanius , prospera statiunile si pensiunile montane , bucura pe amatorii sporturilor de iarna , etc. A , partea opusa ar fi aceea ca desi romanii platesc de 5 ori mai scump dezapezirea decat in Laponia ( tara lui mos Craciun , sanie , reni …), nu au parte de acelasi rezultat. Ar trebui sa existe un fel de salariati sezonieri care sa fie pusi sa lopateze zapada acolo unde utilajele nu fac fata . Pentru bani , cred ca s-ar gasi oameni interesati. La CFR la fel , trebuiesc maturate macazele si curatate peroanele . Acolo doar dupa un instructaj si sub coordonarea unui angajat CFR ,altfel pot fi surprinsi de manevrarea macazelor sau de circulatia trenurilor. Nota bene , putina munca de buna voie in apropierea casei sau blocului unde locuiesc dau un plus de valoare comunitatii. Haideti fratilor , nu va speriati de putina zapada ! ” Ce pica de sus nu e pacat „.