În periplul său expozițional, care a cuprins până acum mai multe orașe din țară, Muzeul Bibliei revine la Lugoj într-o formă inedită, gazdă fiind de această dată Școala Gimnazială Nr. 3.
Evenimentul a avut loc în ziua de marți, 12 aprilie, cu participarea invitaților dr. Ionel Tuțac, fondatorul Muzeului Bibliei, P. On. părinte Ioan Cerbu, preot paroh al Bisericii Adormirea Maicii Domnului, Cadmiel Paveloni, pastor la Biserica Penticostală Filadelfia, preot Ioan Andrieș și prof. religie Mirela Boar, care s-au alăturat directorului Școlii Gimnaziale Nr. 3, prof. Cristian Indricău.
Elevii de gimnaziu ai unității de învățământ lugojene au avut prilejul să participe la expoziția Muzeul Bibliei, organizată în sala de sport a școlii. Copiii au aflat informații interesante despre diverse ediții ale Bibliei, precum o micro-mini Bible, ediția King James, în trei volume, primită cadou din partea pastorului Mihai Huşanu, un Evangheliar cu caractere chirilice din 1761-1762, apărut sub patronajul domnitorului Gavril Callimachi (există doar două exemplare din această ediție), o biblie în latină din anul 1700, o biblie breloc ce a aparținut evanghelistului Billy Graham, cel mai mic exemplar al Bibliei Guttenberg, un sul al cărții Estera de 6,5 m și multe alte exemplare speciale.
”În urmă cu câțiva ani, pastorul Pitt Popovici mi-a dăruit două Biblii: ediția din 1874 în limba română și cea mai mică Biblie din lume. Atunci mi-a zis: <<Du aceste două Biblii în România și spune românilor că Biblia nu este o piesă de muzeu>>. Pe parcursul anilor am colecționat peste 1000 de exemplare ale Bibliei, în diferite limbi și dialecte, de diferite mărimi și tipărite în diferiți ani”, explică pastorul dr. Ionel Tuțac, proprietarul celei mai mari colecții private de Biblii din România.
Muzeul Bibliei este un proiect al Asociației Renaşterea Familiei care are ca scop promovarea Sfintei Scripturi, organizarea de expoziții şi dezbateri pe teme biblice.