Cei mai talentați elevi în domeniul gastronomiei, din patru județe, s-au întrecut la Concursul Gastronomic Școlar organizat la Lugoj.
Restaurantul Domacris Central din Lugoj, în colaborare cu Chef Florin Kiss, a organizat marți, 12 noiembrie, începând cu ora 12, cea de-a cincea ediție a Concursului Gastronomic Școlar Regional „Chef… New Generation”, dedicat elevilor din învățământul profesional și tehnic. Concursul este propus în Calendarul Activităților Extrașcolare al Inspectoratului Școlar Județean Timiș.
La competiție au participat elevi care se pregătesc în domeniul alimentației publice de la școlile de profil din județele Arad, Caraș-Severin, Bihor și Timiș, respectiv de la Colegiul Economic Arad, Colegiul Economic al Banatului Montan Reșița, Liceul Bănățean Oțelu-Roșu, Colegiul Economic ”F.S. Nitti” Timișoara, Colegiul Tehnic ”H. Coandă” Timișoara, Liceul Romano-Catolic ”Szent Laszlo” Oradea și de la Liceul Tehnologic „Valeriu Braniște” din Lugoj.
Fiecare școală a participat cu o echipă alcătuită din doi elevi, iar aceștia au avut misiunea de a realiza un preparat de bază având ca ingredient principal pieptul de rață, o garnitură și un sos.
Juriul a fost alcătuit din specialiști de renume în domeniul gastronomiei, respectiv Daniela Sima, Senior Trainer&Consultant la Sfera Business, Bogdan Manolache, Executive Chef la Hotel Continental Forum Arad, Bogdan Ceman, Executive Chef la Hotel NH Timisoara, Chef Daniel Cheregi și Chef Alin Pașca.
Elevii s-au întrecut în preparate care de care mai gustoase, cu un aspect demn de cele mai exigente competiții, însă în urma deliberării juriului, câștigătoarea concursului a fost desemnată echipa Colegiului Economic ”F.S. Nitti” din Timișoara, care a realizat preparatul piept de rață cu piure de cartofi dulci, sos de gutui și baby morcovi caramelizați.
Pe locul al II-lea s-a clasat echipa de la Liceul Romano-Catolic ”Szent Laszlo” din Oradea, cu preparatul ”Rață în grădina de toamnă”, iar premiul al III-lea a revenit elevilor de la Liceul Bănățean Oțelu-Roșu, cu preparatul piept de rață cu piure de cartofi, jeleu de sfeclă cu sticks de păstârnac și reducție de busuioc.
Toți elevii au fost răsplătiți pentru creativitate și profesionalismul de care au dat dovadă cu diplome de participare, medalii și cu premii specifice domeniului lor de activitate.