Lugojul a fost lovit în noaptea de miercuri spre joi de o furtună de o intensitate foarte mare.
Cetățenii au primit avertizări de cod roșu și portocaliu prin intermediul RoAlert, însă din nefericire urgia a lăsat urmări în oraș. Au fost afectate mai multe clădiri și automobile, au căzut stâlpi, iar unii copaci au fost pur și simplu smulși din rădăcini.
Primarul Lugojului, Claudiu Buciu, face un apel către cetățeni pentru a colabora cu autoritățile locale în vederea intervenirii prompte în locurile unde s-au produs pagube însemnate.
”Toate societățile primăriei intervin în acest moment în principal pentru a debloca drumurile publice afectate (chiar închise – Splaiul 1 Decembrie 1918) și pentru a elibera parcurile de copacii căzuți. Însă nu este suficient. Facem apel la dvs. să curățați pe cât posibil carosabilul din fața imobilelor dvs., în special de resturile de țiglă și de crengi. Solicităm în mod expres Asociațiilor de proprietari să se ocupe de degajarea domeniului public de acoperișurile improvizate ale blocurilor și care au căzut. Până în prezent am identificat 8 acoperișuri de bloc căzute, unele chiar pe autoturisme, avariindu-le considerabil. Toate au fost construite fără autorizație de construire, iar pagubele produse vor trebui suportate de proprietarii imobilelor. Am identificat 12 stâlpi ce deservesc rețeaua de distribuție a energiei electrice și iluminatul public, stâlpi prăbușiți sau rupți. Distribuitorul de energie electrică intervine deja pentru a remedia situația. Din păcate au fost din nou afectați copacii din curtea Spitalului, unul dintre aceștia dărâmând practic gardul instituției. La fel s-a dărâmat parțial și gardul Cimitirului Romano-Catolic de pe strada Romanilor. Mai multe sălcii de pe malul Timișului s-au rupt și au căzut peste parapet în zona Splaiului 1 Decembrie 1918, aici vor intervenii colegii de la Apele Române, alături de echipele noastre care sunt deja pe teren”, a declarat edilul șef.
Lugojenii sunt îndemnați să se adreseze direct Primăriei Municipiului pentru orice situație care le depășește posibilitatea de intervenție în cazul înlăturării efectelor produse de furtuna violentă.
Probleme au fost și la Tapia, mai multe gospodării fiind afectate de puterea vijeliei.
Nu avem nimic împotriva sa ajutam la curățenia orașului după potop. Însă din partea autorităților nu avem nici un sprijin,.De exemplu:problema inundațiilor de pe Spaiul Coposu nu s-a rezolvat niciodată.. Am sunat la pompieri și mi s-a spus ca apa de pe strada e problema Merdianului, ei intervin doar pentru inundațiile din locuințe. La Meridian nu au serviciu de urgenta și vin ziua, după ce apele s-au retras, deci nimic. Numai ca, nici pompierii n-au venit pentru apa din beci. Concluzie:suntem singuri.
Sa puna politia comunitara la munca sa ajute la curatenie nu sa se plimbe cate 3 in masina platită de noi cetațeni .
Asa este aveți mare dreptate.
Sa puna politia comunitara la munca sa ajute la curatenie nu sa se plimbe cate 3 in masina platită de noi cetațeni .