Prima acțiune de ecologizare a insulei din cartierul Cotu Mic a avut loc vineri, 25 februarie, fiind parte a proiectului ”Lugojenii își îngrijesc insula”. Începând cu ora 15, locul a fost împânzit de peste 150 de elevi de la Școala Gimnazială Coșteiu, Școala Gimnazială ”Anișoara Odeanu” și de la liceele lugojene ”Coriolan Brediceanu”, ”Iulia Hasdeu” și ”Valeriu Braniște”, cu toții gata să transforme insula într-un loc mai curat, unde lugojenii își vor putea petrece foarte curând cu plăcere timpul liber.
Acțiunea de ecologizare a insulei a fost însoțită de o lecție non-formală de implicare civică și gestionare a deșeurilor, desfășurată chiar la fața locului. Două cadre didactice dedicate, profesor consilier Laura Secoșan și profesor învățământ primar Simona Banda au vorbit copiilor despre micile acțiuni care fac diferențe mari și despre cum stă în puterea fiecăruia de a contribui la binele tuturor.
Vremea a fost excelentă, iar tinerii voluntari s-au dovedit extrem de eficienți, cu un spirit de inițiativă demn de admirat. Copiii au reușit să adune aproximativ 100 de saci cu deșeuri.
O acțiune de ecologizare a insulei are loc și mâine, 26 februarie, începând cu ora 12, când sunt bineveniți toți cei care vor să contribuie la reintroducerea insulei în circuitul obiectivelor vizitate cu plăcere de locuitorii urbei.
Proiectul ”Lugojenii își îngrijesc insula” al asociației Verde de Banat este finanţat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi Lugoj. Fondul pentru un viitor mai bun în comunități este un program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR, finanțat de Lidl Romania și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Timişoara.