
Bisericile Ortodoxe „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Tapia şi „Adormirea Maicii Domnului” din Hezeriş vor săvârşi în data de 14 aprilie, de la orele 17, Taina Sfântului Maslu.
Slujba are loc în cea de-a patra duminică din Postul Mare, numită şi a Sfântului Ioan Scăraru. „Sfântul Maslu face parte din cele şapte Taine lăsate de Mântuitor înainte de Patimile şi Înălţarea sa la cer. Se referă la vindecarea sufletească şi trupească a credincioşilor”, declara preotul Cristian Ivănescu, parohul bisericii din Tapia.
Şi părintele Valentin Nicolae Voicu de la Hezeriş invită credincioşii să urce prin post şi rugăciune spre Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului.
„O treaptă a urcuşului duhovnicesc o reprezintă şi Taina Sfăntului Maslu, pe care un sobor de preoţi o v-a săvârşi în biserica din satul Hezeriş. Asteptăm credincioşii de pretutindeni la această mare şi Dumnezeiască taină”, spunea preotul paroh.
Tot în aceeaşi zi, însă de la orele 16 va fi maslu şi la Mănăstirea „Sfânta Treime” de la Pereu, oficiat de un sobor format din şapte preoţi.
În zona Făgetului, unul dintre cele mai căutate lăcaşuri de cult este cel cu hramul „Naşterea Maicii Domnului” de la Jureşti, care adună an de an, în Duminica Floriilor, 28 aprilie, sute de credincioşi veniţi din toată zona de est a judeţului.
În aceeaşi zi, de la orele 17, va fi oficiată Taina Sfântului Maslu şi la Făget, la Biserica Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului”, soborul de preoţi avându-l în frunte pe Preaonoratul Bujor Păcurar, protopopul Făgetului.