Ultimul eveniment cultural gastronomic din seria Banat Brunch va avea loc sâmbătă, 17 septembrie, de la ora 11, la Coșteiu de Sus.
Gospodăria primitoare a lui tanti Emilia Popa vor întâmpina pe vizitatori cu aperitive chiftele cu carne, chiftele cu brânză, pârjoale, chec cu murături, chec cu ouă și cartofi, brânză de vacă cu oțet, cașcaval afumat, cașcaval murat, ouă fierte, roșii, castraveți, slănină, salată de vinete, salata de castraveți acri, brânză dulce cu mărar și ceapă verde, pâine de casă, mălai, pâine cu ou, murături, pâine cu untură, zacuscă, cârnați colac, carne din untură și pâine cu untură. Și, așa cum îi stă bine unei gazde, nu va lipsi de pe masă nici felul principal, compus din zeamă de fasole, ardei umpluți, fasole scurtă cu afumătură, boi pe moare cu carne, curici pargălit cu carne, crumpi și murături.
Cum stresul nu poate exista în prezența unei plăcinte, cei prezenți vor putea savura din prăjitură tăvălită, lapte de pasăre, cornuri cu untură, turtă neagră, albinuța, gogoși și turtă cu măr.
Bineînțeles, răcoritoarele, precum cafeaua, ceaiul de mentă, limonada, apa de izvor și siropul de tei, nu vor lipsi de pe masă.
De la ora 13, vizitatorii vor putea face o tură pe bicicletă, o tură prin sat și un popas la cariera de piatră.
Desigur, nu vor lipsi atelierele de opincărit, cu meșeterul înv. Ciprian Mert, de scluptură cu maestrul Eugen, dansurile tradiționale și cântecele din Banat cu Ansamblul Junii Timișului.
Nu vor lipsi producătorii locali Marieta Ionași, Stână la fântână, Lavandă de Margina și Trandafiri de Curtea.
Pentru copiii sub 12 ani înscrierea este gratuită, pentru cei între 12 și 14 ani, 60 de lei, iar pentru cei de peste 14 ani, 120 de lei.
Rezervările se pot face pe eat-local.ro, infocentrumargina@yahoo.com sau la telefon 0731 / 124 952.