Societatea Salprest, care are ca acţionar unic Consiliul Local Lugoj, este noul operator al deponeului de la Ghizela la un an după ce acesta a fost predat „la cheie” autorităţilor judeţene. De atunci, deponeul este blocat de contestaţiile depuse la licitaţia
Societatea Salprest, care are ca acţionar unic Consiliul Local Lugoj, este noul operator al deponeului de la Ghizela la un an după ce acesta a fost predat „la cheie” autorităţilor judeţene. De atunci, deponeul este blocat de contestaţiile depuse la licitaţia pentru desemnarea unui operator.
Ideea de a acorda Salprestului operarea temporară a deponeului este a vechii conduceri a judeţului care a fost presată să găsească urgent un operator din cauza amenzilor usturătoare (50.000-100.000 euro/zi) pe care le puteam primi de la Uniunea Europeană pentru faptul că depozitarea gunoaielor în actualele gropi din judeţ este ilegală.
Contractul cu firma Salprest a fost atribuit direct şi este valabil şase luni. Dacă atribuirea unui operator permanent va dura mai mult de şase luni, este posibil ca şi contractul cu Salprest Lugoj să se prelungească.
Avantajele Lugojului
Primarul Lugojului confirmă că firma Consiliului Local va fi operatorul pentru şase luni la deponeu. „Da, s-a semnat deja contractul. Salprest este operatorul pentru Ghizela. Vom angaja aproximativ 14 oameni şi din Lugoj, şi din Ghizela. Pentru Lugoj este un avantaj imens faptul că vom transporta gunoiul din groapa provizorie până la Ghizela la costuri minime şi vom reuşi astfel să fim primul oraş care-şi închide oficial deponia”, ne-a declarat Francisc Boldea.
Lucrările la deponeul ecologic din localitatea Ghizela au fost finalizate în iulie 2011, întreaga lucrare costând 21 milioane de euro, bani proveniţi din fonduri europene şi de la Consiliul Judeţean Timiş.