Timp de două săptămâni, 12 elevi de la Colegiul Tehnic ”Valeriu Braniște”, clasa a X-a, Calificarea Tehnician în turism, au beneficiat de un stagiu de pregătire practică în orașul spaniol Granada, în cadrul a trei hoteluri, din care două de trei stele și un hotel de patru stele, respectiv Hotel Alixares, Hotel Navas și Hotel Corona de Granada, toate trei parte a lanțului hotelier ”Porcel”.
Elevii au avut ocazia de a cunoaște și de a experimenta un loc de muncă în industria ospitalității prin activități desfășurate la recepție, activități de curățenie în camerele de hotel, activități de comunicare cu personalul hotelier și cu clienții, implicarea în organizarea serviciilor suplimentare oferite de hoteluri, fiind o activitate intensă pentru două săptămâni de practică. Pe lângă aceste aspecte profesionale, elevii și-au îmbunătățit abilitățile de comunicare în limbile engleză și spaniolă.
Fiind un oraș cultural, Granada s-a lăsat descoperită de către elevii brănișteni, astfel că au fost vizitate următoarele obiective: Palatul Alhambra, Grădinile Generalife și cartierul Albaycin – parte a Patrimoniului mondial UNESCO, catedrala, capela regală, mănăstirea cartusiană, mănăstirea franciscană, respectiv Parcul de științe. De asemenea, au fost organizate și două excursii la Sevilia și Malaga.
Eleva Ramona Șuldac ne-a declarat: ”Am rămas plăcut impresionată de împrejurimile pe care le-am vizitat în orașul în care s-a desfășurat stagiul de practică, Granada! Atât hotelul unde am facut practica, cât și personalul m-au încântat așteptările. Atmosfera din care am făcut parte în acest timp a fost una profesională, receptivă, dar și relaxantă. Acestă experiență, sper ca pe viitor să își facă prezența în viața mea și să pot să îmi ating obiectivele personale. Din punct de vedere cultural, impresiile sunt doar pozitive, la fel și despre echipa din care am făcut parte.”
”Prin acest tip de proiecte urmărim să oferim elevilor diferite experiențe, desigur cea profesională este principala – stagiul de pregătire practică -, dar nu rămânem doar la acest aspect. Elevii experimentează zborul cu avionul, orientarea într-un aeroport, diferite aspecte culturale, experimentează comunicarea într-o limbă străină, astfel că elevul se dezvoltă din punct de vedere profesional și personal. Ne bucură faptul că elevii au doar referințe pozitive de la partenerii de practică, astfel că obiectivele noastre sunt îndeplinite.” – prof. Ciprian Blaj – manager de proiect.
Proiectul ”Împreună pentru un viitor profesional european” este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+, fiind implementat în consorțiu alături de Colegiul Economic al Banatului Montan din Reșița și Liceul Teoretic ”Emil Racoviță” din Baia Mare”, beneficiar fiind Colegiul Tehnic ”Valeriu Braniște” din Lugoj.
Bravo lor ! Dar ce cauta in toate deplasarile profu de religie ??
Oare se pricepe si la practica ?
Oare cine ii tine orele ? Chiar ca as fi curioasa ….