Joi, 17 mai, de la orele 17, pe scena sălii festive a Şcolii de Arte „Dimitrie Stan” de pe str. Bucegi va avea loc un spectacol susţinut de profesorii şi elevii Şcolii de Artă din Lugoj. Spectacolul va dura două ore, iar biletele de intrare Joi, 17 mai, de la orele 17, pe scena sălii festive a Şcolii de Arte „Dimitrie Stan” de pe str. Bucegi va avea loc un spectacol susţinut de profesorii şi elevii Şcolii de Artă din Lugoj. Spectacolul va dura două ore, iar biletele de intrare pot fi achiziţionate la preţul de 5 lei.
Fondurile adunate astfel vor fi folosite pentru restaurarea unei clase a instituţiei lugojene. Îşi dau concursul: profesorii Suzana Bencoczi, Lucian Crista, Cristian Veţan, Daniela Marcu, Septimiu Gâlea, Claudia Gâlea, Casian Bucovan, alături de elevii claselor acestora. Pe lângă spectacol, spectatorii vor putea admira o expoziţie de pictură şi acuarelă a elevilor clasei prof. Flora Răducan, ce va fi deschisă în holul instituţiei.
Şcoala de Artă „Dimitrie Stan” din Lugoj, fosta Şcoală Populară de Artă, este o instituţie care aparţine de Primăria municipiului Lugoj şi funcţionează în clădirea de pe strada Bucegi, ce aparţine acesteia.
La această instituţie se pregătesc elevi cu vârste cuprinse între cea preşcolară şi până la pensionari. În acest an şcolar, clasele de pregătire sunt: pian şi chitară clasică – Suzana Benkoczi, orgă şi pian-jazz – Lucian Crista, chitară jazz – Cristian Veţan, percuţie: Daniela Marcu, acordeon: Casian Bucovan, saxofon: Septimiu Gâlea, Canto: Claudia Gâlea (soprană de coloratură), actorie: Maria Voronca, pictură: Flora Răducan, balet: Gabriela Stoenescu. Profesorii lucrează individual cu elevii, la studiul diferitelor instrumente, dar şi pe grupe – la balet, actorie şi pictură. Programul este flexibil, dimineaţa sau după-amiaza, în funcţie de posibilităţile elevului. La pian, studiile durează cinci ani, la canto – trei ani, la acordeon – trei ani, la orgă – trei ani, la balet – cinci ani, la pictură – trei ani, iar la actorie – trei ani. La toate aceste cursuri se mai adaugă un an suplimentar, de diplomă. Diplomele (fără de care viitorii solişti sau interpreţi nu-şi pot lua atestatele) sunt recunoscute de Inspectoratul Şcolar al Judeţului Timiş, iar calificarea este recunoscută de Ministerul Muncii, ceea ce scuteşte viitorii artişti de plata aşa-numitei „impuneri”, pentru că diploma obţinută dă dreptul de diferenţă.