Fântânile de pe strada Făgetului (la moară), strada Hezerişului, strada Cornet (Micro V), strada Timişorii 110, Stadion 3, Ţesătorilor (Blocul 12), strada Vicenţiu Babeş (colţ cu strada Oituz) şi Titulescu (colţ cu Cernei) au fost închise pentru dezinfecţie.
Reprezentanţii serviciului care se ocupă de aceste fântâni spun că sursa de infectare a acestora o reprezintă ploile abundente din ultima perioadă.
„Aşa un număr mare de fântâni închise nu a fost niciodată. Am avut două, maxim trei închise, dar am făcut dezinfecţia şi s-a rezolvat. Acum, după ce am primit analizele de la DSP, le-am închis conform procedurii şi am efectuat dezinfecţia cu soluţia care se face. Săptămâna trecută, miercuri, s-au recoltat probe pentru noi analize şi la una dintre ele, pe strada Timişorii 110, n-am putut să recoltăm probe pentru că a apărut o avarie de funcţionare a pompei din fântâna forată”, a declarat ing. Tiberiu Olteanu, şeful SPAID Lugoj, serviciu care se ocupă de întreţinerea fântânilor stradale forate la Lugoj.
Cinci fântâni redeschise!
În urma analizării calităţii apei după dezinfecţia efectuată de primăria Lugoj s-a decis deschiderea a cinci dintre fântâni – strada Hezerişului, strada Cornet (Micro V), Stadion 3, strada Vicenţiu Babeş (colţ cu strada Oituz) şi Titulescu (colţ cu Cernei).
Din cele trei rămase, la cea de pe strada Timişorii 110 s-au luat probe abia miercuri, iar la celelalte două (Ţesătorilor lângă Petrom şi Făgetului, la moară) nu au corespuns analizele şi au rămas închise pentru o recurăţire.
Treizeci şi opt de fântâni stradale există în Lugoj, cu adâncimi cuprinse între 100 şi 130 de metri. Întreţinerea lor tehnică şi schimbarea robineţilor de vară – iarnă costă 230.000 lei pe an, iar analizele de calitate ale apei – 60.000 de lei pe an.
bine ca fantanile le inchid astia ,dar pizeria nu :)))
Dreptate ai….
Probabil mai inchid din fantani sa mai vinda si apa plata la magazinele din zona. Probabil.