Colegiul Tehnic „Valeriu Branişte” a fost acceptat ca membru într-un proiect pentru îmbunătăţirea calităţii educaţiei desfăşurat la nivel naţional.
Colegiul Tehnic „Valeriu Branişte” a fost acceptat ca membru într-un proiect pentru îmbunătăţirea calităţii educaţiei desfăşurat la nivel naţional. Din 480 de şcoli candidate, doar 96 au fost acceptate în acest proiect.
Liceele sunt împărţite în reţele de câte şase, iar cei de la „Branişte” fac echipă cu Colegiile Tehnice „Gheorghe Asachi” Bucureşti, „Carmen Sylva” Baia Mare, „Maria Baiulescu” Braşov, „Mihai Băcescu” din Fălticeni şi Grupul Şcolar „Francisc Neuman” Arad.
Proiectul se întinde pe perioada unui an de zile, timp în care se vor organiza pe rând în fiecare şcoală dezbateri comune privind învăţământul tehnic şi calitatea, în care să se scoată în evidenţă ceea ce are mai bun, relaţia cu agenţii economici, împlicarea în comunitatea locală sau proiectele europene desfăşurate ori în curs de desfăşurare.
Prima întâlnire din cadrul proiectului s-a desfăşurat la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni, zilele trecute, aceasta fiind şcoala lider din proiect unde s-au deplasat prof. Marilena Vărzaru şi Nicoleta Bogos, director adjunct la Colegiul Tehnic „Valeriu Branişte”.
Timp de două zile, profesorii lugojeni au luat parte la dezbateri privind piaţa muncii şi serviciile furnizate de liceele tehnologice, au lucrat tot felul de materiale care vor alcătui un manual de bune practici. De asemenea, au vizitat spaţiile care au fost doate prin proiectul PHARE şi au văzut o expoziţie cu tot ce au produs elevii respectivului liceu în Industria Textilă şi Pielărie.
La sfârşitul proiectului, manualul de bune practici va fi transmis şi altor şcoli, care nu au fost implicate în proiect.