Sâmbătă, 11 noiembrie, şase persoane internate în Centrul Educativ Buziaş vor participa, alături de faimosul bucătar bănăţean Uica Mihai, la prepararea celei mai mari cantităţi de zacuscă, urmând ca aceasta să fie oferită, spre consum, participanţilor la cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Papricaşului şi Vinului de la Buzias.
Pregătirile pentru prepararea celor 500 kg de zacuscă au început încă de astăzi în incinta Centrului Educativ Buziaş, prin curăţarea şi tocarea celor 700 kg de legume (200 kg de ceapă, 100 kg gogoşari, 100 kg ardei capia, 150 kg vinete şi 50 kg rădăcinoase) acţiune în care vor fi implicaţi 20 de tineri custodiaţi la Buziaş.
„Prin implicarea tinerilor internaţi în instituţia noastră în activităţi de acest gen, se urmăreşte dezvoltarea abilităţilor necesare unei vieţi independente, crearea sentimentului de apartenenţă la societatea civilă, dar şi conştientizarea opiniei publice cu privire la fenomenul accentuat al delicvenţei în rândul minorilor şi tinerilor”, se arată într-un comunicat al Penitenciarului.