Ziua de marţi, 3 iulie, poate fi considerată una ”nebună” pentru Parlamentul României, care s-a întrunit în mai multe sedinţe extraordinare.
Ziua de marţi, 3 iulie, poate fi considerată una ”nebună” pentru Parlamentul României, care s-a întrunit în mai multe sedinţe extraordinare.
Ca urmare a acestora, Vasile Blaga şi Roberta Anastase au fost înlocuiţi de la şefia celor două camere cu Crin Antonescu şi Valeriu Zgonea, iar Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, a fost revocat din funcţie şi înlocuit cu Valer Dorneanu.
În mijlocul acestor acţiuni s-a aflat şi deputatul lugojean Sorin Stragea, din calitatea sa de membru al Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi. Acesta este de părere că în Parlamentul României nu s-a întâmplat nimic deosebit.
”Noi nu am încălcat absolut nimic, am respectat întru totul legislaţia în vigoare, inclusiv prevederile constituţionale. Dar este o practică pentru cei care văzând că pierd puterea să strige ca din gură de şarpe ”prindeţi hoţii”. Şi spun asta fără a fi partinic, subiectiv, ci ca un om de bun simţ”, ne-a declarat Sorin Stragea.
Mai mult, deputatul lugojean acuză din nou încălcările legii făcute de fosta coaliţie aflată la putere până de curând. ”Actuala alianţă este mic copil faţă de încălcările făcută în decursul a trei ani şi jumătate de fosta putere, când şi-au bătut joc de regulamente, cutume şi legi, în special de legea fundamentală care este Constituţia României.
Numai dacă îmi amintesc ceea ce s-a întâmplat cu desemnarea judecătorilor de la Curtea Constituţiuonală, când reprezentantul nostru a câştigat detaşat şi la ora două noaptea s-a repetat votul cu încălcarea celor mai elementare norme, nimeni nu a strigat că moare democraţia şi statul de drept”, a continuat Sorin Stragea.
Deputatului i se pare firesc ca majoritatea să-şi impună conducătorii în cele două camere ale Parlamentului. ”Referitor la Avocatul Poporului, cu tot respectul pentru dl. profesor Gheorghe Iancu, este fostul consilier personal pe probleme juridice al Robertei Anastase şi în loc să-şi îndeplinească obligaţiile legale şi constituţionale, să fie deasupra tuturor partidelor şi să vegheze doar la drepturile cetăţenilor, s-a antrenat în dispute politice de partea fostei puteri. Acesta este motivul pentru care a fost revocat, un drept legal şi constituţional fiind numit de cele două camere ale Parlamentului”, afirmă Sorin Stragea.