Mâncarea şi băutura preparate şi servite direct în stradă, în condiţii de igienă mai mult decât precară, în timpul festivalurilor şi bâlciurilor, pot dăuna grav sănătăţii.
Mâncarea şi băutura preparate şi servite direct în stradă, în condiţii de igienă mai mult decât precară, în timpul festivalurilor şi bâlciurilor, pot dăuna grav sănătăţii. Nu este un slogan ieftin, ci un adevăr de care s-au convins şi o parte dintre pofticioşii care nu au rezistat tentaţiilor culinare în timpul Festivalului Internaţional de Folclor „Ana Lugojana”. Începând de luni şi până vineri dimineaţa, 31 de persoane, între care şi opt copii, au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară.
„De luni până vineri dimineaţa, 20 adulţi şi opt copii au ajuns la spital cu indigestie. Dintre aceştia, o singură persoană a rămas internată. De asemenea, tot în acest interval de timp, la urgenţe s-au prezentat trei persoane din cauza consumului excesiv de alcool”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal „Dr Teodor Andrei” din Lugoj, dr. Teodora Mateescu.
Redeşteptarea a semnalat în mai multe ştiri că unii comercianţi foloseau apă la prepararea produselor dintr-o sursă improvizată.
SCANDALOS! Cum se prepară mâncarea la manifestările ce se desfăşoara pe platoul Casei de Cultură!