Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Alexandru Roșca” derulează în prezent al patrulea proiect de mobilitate școlară NR. 2024-1-RO01-KA121-SCH-000221085, cofinanțat prin Programul Erasmus+, cu un buget aprobat al proiectului de 35.496 euro.
Pe parcursul acestui an școlar au fost planificate variate activități de mobilitate, acestea fiind de tip grup de elevi, dar și cursuri și jobshadowing pentru profesori.
Instituția de învățământ a urmărit dezvoltarea competențelor profesorilor prin diversificarea și integrarea în actul didactic și terapeutic a unor metode inovative specifice pentru elevii cu dizabilități.
Astfel, în luna februarie, pe parcursul a câte cinci zile de activitate, s-au desfășurat mobilitățile de tip cursuri de formare.
Patru cadre didactice au participat la cursul de formare ”Prevent bullying and cyberbullying in schools”, organizat la Split, în Croația, iar alte patru au urmat cursul ”Drama Techniques: Developing Self-Expression, Communication and Social Skills for All Students”, desfășurat la Istanbul, în Turcia.
”Proiectele implementate prin Programul Erasmus+ promovează un mediu incluziv și ne oferă prilejul pentru îmbunătățirea strategiilor didactice asigurând o educație diferențiată răspunzând nevoilor individuale educaționale specifice fiecărui elev al școlii noastre. Aceste mobilități sunt completate în cadrul proiectului de activități specifice de integrare a metodelor inovative în procesul educațional valorificând experiențele din mobilitate, în prima perioadă prin activități de diseminare și de multiplicare a rezultatelor din mobilitate către celelalte cadre didactice din școala noastră, dar și către alte școli, urmate de activități didactice și terapeutice, proiecte educative extrașcolare, activități online și proiecte eTwinning”, au transmis reprezentanții Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă ”Alexandru Roșca”.
Având Acreditare Erasmus+ încă din anul 2020, unitatea de învățământ a obținut anul trecut titlul de ”Școală Europeană”, ceea ce a constituit o recunoaștere a calității proiectelor europene implementate prin parcursul european al instituției și o motivație în plus pentru echipa școlii în a continua dezvoltarea cooperării europene și îmbunătățirea calității educației oferite.