Ingrediente (25 bucăți)
Pentru blat:
- 200 g unt sau margarină
- 150 g zahăr
- 2 ouă
- 200 g făină
- 0.5 plic praf de copt
- 100 ml lapte
Pentru umplutură:
- 15 g gelatină
- 2 banane
- 300 g brânză dulce
- 500 g iaurt
- 100 g zahăr
- 400 ml frișcă
- 5 mandarine
- 250 g minibatoane de cocos în ciocolată
- 50 g fulgi de nucă de cocos
Util
Tai prăjitura în cuburi, după ce ai păstrat-o la rece 3 ore.
Preparare
Freci untul spumă cu zahărul. Încorporezi treptat ouăle, făina, praful de copt și laptele, mixând în continuare, până obții un aluat omogen. Întinzi aluatul într-o tavă de 25×35 cm, tapetată cu hârtie de copt. Îl coci la foc mediu, ½ oră.
Înmoi gelatina în 100 ml apă, iar după 10 minute, o dizolvi la bain-marie. Mixezi miezul bananelor împreună cu iaurtul, brânza și zahărul. Torni în fir subțire gelatina răcorită și amesteci, apoi încorporezi frișca bătută. Introduci crema în frigider pentru ½ oră. Înglobezi gelatina dizolvată și dai la rece 30 de minute.
Așezi pe blat, în șiruri paralele, felii de mandarine și batoane mici de cocos. Întinzi deasupra crema și decorezi cu nucă de cocos.