Consilierii locali lugojeni se întâlnesc joi în şedinţa ordinară aferentă lunii martie. Unul dintre cele mai importante proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi este acela prin care se schimbă denumirea Spitalului Municipal Lugoj
Consilierii locali lugojeni se întâlnesc joi în şedinţa ordinară aferentă lunii martie. Unul dintre cele mai importante proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi este acela prin care se schimbă denumirea Spitalului Municipal Lugoj în Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” Lugoj, cel care a fost director al spitalului din anul 1929 până în aprilie 1938.
Propunerea a venit la aniversarea a 100 de ani de existenţă a spitalului din partea fostului director Ioan Cinghiţă, care a condus SML în perioada 1990-1996: „Cred că cel mai potrivit nume ar fi „Dr. Theodor Andrei”. Dr. Andrei a fost băiatul unui simplu paore din Buchin, aşa cum erau numiţi agricultorii pe vremuri. Casa lui era pe str. Timotei Popovici, care pe vremuri se numea Măgeruţa, de la denumirea reală Magyar Utca. Theodor Andrei a făcut Facultatea de Medicină la Budapesta şi a fost reţinut asistent universitar acolo, datorită rezultatelor sale excepţionale la studiu. După o scurtă vreme, a renunţat totuşi la cariera universitară, pentru a reveni în oraşul natal şi a prelua direcţiunea spitalului. A fost cel mai longeviv director de spital din perioada interbelică şi a extins instituţia prin construirea secţiilor de Pediatrie şi Contagioase”.
Alte proiecte de hotărâre notabile din cele 40 de pe ordinea de zi se referă la desemnarea unui reprezentant al Consiliului Local al Municipiului Lugoj în consiliul de administraţie al Clubului Copiilor Lugoj, aprobarea organigramei şi a statului de funcţii ale Serviciului Public Sere şi Zone Verzi, aprobarea agendei acţiunilor cultural – educative pe anul 2012, propuse pentru a fi cofinanţate din bugetul local, aprobarea Bilanţului contabil pe anul 2011, a Contului de profit şi pierdere, repartizarea profitului obţinut, a Raportului de gestiune al administratorului, a Raportului Comisiei de cenzori ale S.C. „Meridian 22” S.A. Lugoj şi situaţia cheltuielilor salariale, structura fondului de salarii, situaţia creanţelor şi a plăţilor restante realizate în luna ianurie 2012 de S.C. Salprest S.A. Lugoj.
O altă iniţiativă care aşteaptă să fie discutată în şedinţa de joi este aceea prin care consilierii Diana Szucs şi Adrian Serendan au propus, în urma unui material apărul în Redeşteptarea, conferirea titlului de Cetăţean de Onoare al Lugojului d-nei Hertha Aniţaş.
Sportiva, născută la Lugoj în anul 1967, a obţinut două medalii, una de argint şi una de bronz la Olimpiada de la Seul din 1988, făcând parte din lotul României de canotaj. Lugojeanca a practicat sportul de performanţă doar patru ani, timp în care a câştigat un toatal de 43 de medalii naţionale şi internaţionale.