Noul Consiliul Județean Timiș a fost învestit luni, 4 noiembrie, la ora 13, în Sala Multifuncțională a Palatului Administrativ din Timișoara.
Înainte de începerea lucrărilor ședinței, ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a ținut un scurt discurs.
”Înalți reprezentanți ai cultelor, stimați invitați, sunt fericit că pot să fiu astăzi că pot fi la investirea prietenului meu, Fredi Simonis, ca președintele al Consiliului Județean Timiș, și mărturisesc că mă încearcă emoții, cum am avut în urmă cu opt ani, când timișenii îmi acordau la rândul lor votul, în 2016, pentru a ocupa această funcție extrem de importantă. Odată cu alegerea lui Alfred Simionis, credă că timișenii au ales calea responsabilității, care trebuie să se bazeze pe o bună colaborare între județ și municipiu. E nevoie ca de aer de un management coerent, cu putere de acțiune. Chiar dacă s-a investit masiv în ultimii trei ani în județul nostru, aceste investiții au adus plus valoare în economia județului nostru”, a spus Sorin Grindeanu.
Conform legii, cel mai în vârstă ales județean, ajutat de doi dintre cei mai tineri consilieri, a căror mandate au fost validate, au condus ședința de învestire a proaspetei administrații timișene.
Decanul de vârstă al edililor timișeni este lugojeanul Nicu Bădina, Claudiu Gabriel Baiaș, ambii de la PSD și Vlad Ioan Șendroiu, de la USR.
Administrația județeană are în componență 36 de edili validați, iar președintele Consiliului Timiș, în persoana lui Alfred Simonis. Dintre cei 36 de consilieri, doar 34 au depus jurământul, Aura Danielescu și Mihaela Șora fiind absente motivat și urmează să își preia mandatele la o întrunire viitoare.
”Este foarte important să colaborăm și cu ceilalți primari din județul Timiș, și vă asigur că voi fi președintele tuturor locuitorilor din Timiș, indiferent de culoarea politică a primarului. Vorbea Sorin Grindeanu de 12 miliarde pe domeniul infrastructurii. Sunt 12 miliarde doar pe ministerul lui. Mai sunt multe altele pe alte zone. Să știți că s-au realizat multe în acești ani, și se vor realiza foarte multe și în continuare, sunt foarte multe în diferite faze avansate. dar să știți că este insuficient. Timișul a stagnat foarte mult timp. În sensul că deși am făcut eforturi, și Primăria, și Consiliul Județean, și fostul președinte, și ceilalți, parcă am fost privați de sprijin guvernamental. Lucrul acesta a încetat în urma cu doi ani, doi ani și jumătate, timp în care am adus investiții, dar e insuficient, dragilor. Dacă nu ținem ritmul acesta 5-6 ani, nu vom recupera decalajele față de alte județe care ne-au luat-o înainte. Mă uit la foștii președinți și sunt convins că, după ce și-au încheiat mandatele, au avut regrete că nu au colaborat mai mult cu Primăria Timișoara, cu ceilalți primari. În egală măsură este obligatoriu să atragem fondurile europene, în egală măsură va trebui să menținem presiunea pe Guvern. Vă asigur că niciun ministru, niciun prim ministru nu poate să fie impasibil când primarul municipiului Timișoara, președintele CJ Timiș, când se duc la Guvern pentru investiții importante destinate județului Timiș”, a declarat Alfred Simonis.
Pe lângă Lugoj, și Făgetul are reprezentant în Consiliul Județean Timiș.
Conform listei oficiale a administrației județene, întocmită în ordine alfabetică după numele de familie, aceasta este deschisă de Marcel Avram, fost primar al orașului castanilor, care a fost ales din partea PNL. Tot de la liberali, pe listă este Nicolae-Florin Bitea, în prezent director administrativ al Aeroportului Internaţional Timişoara, care este la al patrulea mandat de consilier județean. De la PNL au mai obținut votul timișenilor Lucian Blaga, pentru al treilea mandate, Ciprian Bogdan, fost consilier județean în anul 2020, dar numit la scurt timp secretar de stat în Ministerul Sănătății, Mihaela-Maria Calescu, director adjunct al Loteriei Române, Andrei Cotețiu, director executiv la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă Canal Timiș, Ioan-Cosmin Lazăr. antreprenor, de profesie economist, Marin Popescu, profesor și a fost inspector școlar general al județului Timiș, Alin-Augustin-Florin Popoviciu,fost deputat din partea PDL, care este și propunerea liberalilor pentru postul de vicepreședinte al CJT.
Fost consilier local la Lugoj, cu o experiență de șase ani ca și edil județean, Nicu Bădina, de la PSD, care se regăsește din nou în componența Consiliului Județean, va avea alături pe social democrații Claudiu-Gabriel Baiaș, fost consilier local al orașului Buziaș, care se află la primul mandat și este președinte interimar la TSD Timiș, Aura-Codruța Danielescu, inspector școlar general al județului Timiș, Alexander Degianski, cu afaceri în domeniul agricol și consilier al ministrului Agriculturii, Cristian-Sorin Hațegan, de profesie economist, Alexandru-Adrian Iovescu, fost lider de grup al consilierilor social-democrați în mandatul trecut, propus de partid vicepreședintele instituției, Gabriela Popovici, de profesie economist și președinte executiv la PSD Timișoara, Ioan-Ștefan Szatmari, consilier local al municipiului Timișoara și director la o companie din Timișoara, Mihaela-Corina Șora, profesoară de meserie și directoarea Şcolii Gimnaziale nr. 30 din Timișoara, Radu-Daniel Țoancă, care a fost mulți ani consilier local și a condus Clubul Sportiv Municipal Timișoara, și Luminița Țundrea, de profesie avocat, fost consilier local al municipiului Timișoara.
Pe listă se regăsește și fostul secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei Călin-Claudiu Badiu de la USR, care a mai fost o scurtă perioadă consilier județean. Din partea USR se mai află Laurențiu-Vasile Marian, de profesie economist, manager la o firmă privată și președintele unui ONG, Zoltan Nemeth, avocat și fost prefect al județului Timiș. Vlad-Ioan Șendroiu, care l-a înlocuit în mandatul trecut pe Călin Badiu, și Alexandra-Viviana Țecu, vicepreşedinte al USR Timiş.
Partidul Mișcarea Populară (PMP) are în componența Consiliului Județean Timiș pe Ligia-Iunia Dugulescu, care se ocupă de Asociația Evanghelistică și de Caritate ”Isus Speranța României”.
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a prins cinci mandate și va fi reprezentat de Cornel-Dolu Ciobanu, fost director economic al COMTIM, Adrian-Vasile Iacob, care a candidat la președinția CJT, antreprenor în domeniul agriculturii, Marcel Mihoc, fost consilier județean pe vremea când era membru al PSD, Mihai-Bogdan Negoescu, președintele filialei Timiș a partidului, Ovidiu-Andrei Pop, fost consilier local al comunei Moșnița Nouă.
Alin-Adrian Nica, fostul președinte al CJT în perioada 2020-2024 din partea PNL, a intrat în noul mandate al Consiliului Județean, după excluderea sa din partid, din partea Partidului Forța Dreptei. Alături de acesta se află Marius Hiticaș,de profesie inginer, Cornelia-Elena Micicoi, ce are propria sa firmă și se află la al doilea mandat de consilier, Ionuț-Adrian Sîrbu, fost consilier personal al lui Alin Nica, în mandatul de președinte al administrației județene, și Mihai-Eugen Vâlceanu, economist și fost comisar la Garda de Mediu Timiș.
Cei doi vicepreședinți, Alexandru Iovescu, de la PSD, respectiv Alin Popoviciu, de la PNL, împreună cu Adrian Pau, propus a fi managerul județului, ar urma să fie numiți, cel mai probabil, vineri, 8 octombrie, în cadrul unei ședințe extraordinare a CJ Timiș.
La eveniment au participat ca invitați miniștri din Guvernul României, senatori și deputați, primari, reprezentanți ai cultelor, ai Corpului Diplomatic, rectori ai universităților din Timiș președintele Camerei de Comerț și Cultură, oameni de afaceri străini, reprezentați ai minorităților, dar și a altor instituții publice din județ.
”Lugojul și Făgetul au reprezentanți în Consiliul Județean Timiș”
–
Ehee …
Făgetul i-a avut și pe trițoiu și pe martinescu reprezentanți pripășiți pe aici.
Însă primul a fost aruncat de la etaj prin 89 iar al doilea păzește poarta mare a cimitirului de pe strada Făgetului.
Bojin încă a scăpat.
Nu Trițoiu a fost ,,aruncat”,ci Nicșa ,,s-a fost”aruncat!!!