O dată la patru ani, orașul Stuttgart din Germania devine centrul universului gastronomic, găzduind prestigioasa IKA/Culinary Olympics. Considerată a fi un adevărat festin al inovației și excelenței în arta culinară, evenimentul reprezintă cea mai longevivă competiție de profil la nivel global.
La Olimpiada Culinară ce va avea loc în intervalul 2-7 februarie participă și Chef Florin Kiss, alături de echipa Kolping Timișoara, compusă din 9 tineri talentați, pe care lugojeanul i-a pregătit pentru competiție cu dedicare și profesionalism.
Selecția pentru Echipa Regională Kolping Timișoara, condusă de către Chef Florin Kiss, a avut loc timp de o lună, anul trecut, și a cuprins mai multe etape organizate de către Ana Maria Bolocan și Eduard Dobre, la Casa Calfelor Kolping Timișoara. Cei nouă tineri talentați au fost selectați dintr-un grup de 33 de participanți înscriși.
Acești tineri promițători au beneficiat de pregătirea intensivă a lui Chef Florin Kiss, cunoscut lugojenilor pentru ascensiunea sa fabuloasă în domeniul gastronomiei și preparatele deosebite pe care le creează, dar și prin rubrica din ziarul ”Redeșteptarea”. Amintim că Chef Florin Kiss a fost medaliat cu argint la World Culinary Cup 2022, în Luxemburg.
”La acest eveniment participăm cu preparate specifice pentru vestul țării, pe care le vom expune într-o manieră modernă. Atunci când pasiunea, priceperea și un strop de îndrăzneală se combină, se nasc cele mai deosebite idei și se creează cele mai neașteptate oportunități. Cu nouă perechi de mâini talentate sub îndrumarea mea, promitem să dedicăm fiecare gram de pricepere și fiecare picătură de sudoare în misiunea noastră de a reprezenta pentru prima dată vestul țării într-o competiție gastronomică de talie internațională. Misiunea mea deosebită este să șlefuiesc aceste diamante brute și să le insuflu din dragostea mea pentru arta culinară și din respectul pentru tot ceea ce înseamnă preparate, arome, savoare și prezentare”, a declarat chef Florin Kiss.
Echipa este formată din tineri cu vârste cuprinse între 15 și 20 de ani, unul dintre ei fiind lugojeanul Bogdan Lovin, de la Liceul Tehnologic ”Valeriu Braniște”.
Ceilalți membri ai echipei sunt Bianca Prisneac, Ianis Bulgaru, Ariana Sinatovici, Alesia Coroian, Elisa Dedu, Fabian Prutean, Iani Bratan și Maximilian Dan, elevi la Colegiul Economic F. S. Nitti, Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu, Colegiul Național Ana Aslan Timisoara, Liceul Montessori Timișoara, Colegiul Tehnic ”Henri Coandă” și un student la Mecatronică și Robotică la Universitatea Politehnica Timișoara.
În competiția de la Stuttgart, Chef Florin Kiss face parte și din echipa regională de seniori About Taste Academy, alături de chef Florin Popa, maestrul în arta culinară Cerasela Lungu, chef Nina Rus, chef Kenan Inci, chef Cecilia Ene, chef Rozalia Orban și pastry chef Dalia Păduraru. Managerul echipei este Călin Spiru, un tânăr din Vaslui, alături de care chef Florin Popa a pus bazele unei academii culinare.
Delegația română care participă la IKA/Culinary Olympics Stuttgart este formată din două echipe naționale (seniori și juniori) și patru echipe regionale.
Le dorim tuturor mult succes!
Buna ziua!
O mica omisiune este in articol
Ati uitat de Colegiul Tehnic ,,Henri Coanda”- Ariana Sinatovici si Elisa Dedu
O zi buna!