La mai bine de trei luni de la inaugurarea cu mare fast a noii pieţe agroalimentare „Timişul”, ridicată în locul fostei „George Coşbuc”, comercianţii se plâng de vânzări slabe şi, concomitent cu acestea, de încasări tot mai mici. Noile condiţii la standarde europene, pentru care s-au investit peste 1 milion de euro, nu au transformat piaţa într-un loc frecventat de mii de lugojeni, aşa cum se dorea la început, astfel că nici într-o zi de piaţă cum a fost cea de marţi oamenii nu s-au înghesuit prea tare la tarabe.
Situaţia e aceeaşi, de mai bine de trei luni, povestesc vânzătorii din piaţă, de când locaţia s-a mutat din cortul amenajat de primărie lângă autogară în noua hală. Chiar dacă e încălzită şi curată, aceasta nu pare să atragă foarte multă lume, astfel că sunt zile în care comercianţii nu vând nici cât să îşi plătească mesele, mai ales dacă au mai mult de una pe familie.
„Din păcate, vânzările nu au crescut, chiar au dat înapoi. Condiţiile sunt excelente, şi noi ne aşteptam să crească, dar nu s-a întâmplat. Mai ales dacă ai mai multe mese pe familie, plăteşti aproape 100 de lei pe masă, sunt zile în care merge foarte prost şi nu îţi scoţi cheltuielile. Preţurile sunt aceleaşi, nu am umblat la ele, doar că pur şi simplu nu vin oamenii. Eu nu ştiu cum pot face profit cei care au închiriat spaţii cu sute de euro, chiar nu ştiu. Noi ca noi, dar vin de la sate care dau bani pe benzină şi mâncare, ăia săracii chiar nu ştiu ce câştig pot să aibă”, este de părere o femeie care vinde în piaţa din Lugoj de ani buni.
Mai norocoşi sunt vânzătorii care închiriază mesele roşii, care se pot lua cu doar trei lei pe zi. Aceştia spun că, deşi sunt într-o situaţie similară în ceea ce priveşte vânzările slabe, măcar nu suportă costuri lunare fixe, pe care trebuie să le plătească indiferent de profit.
„Vânzările merg tare prost. Noi măcar nu plătim atâta pe masă, o luăm cu trei lei, ce îi trei lei, nimica toată. Dar restul oamenilor dau bani grei şi nu scot profit. Eu am spanac la 8 lei, varză, acum dacă vine clientul şi zice să îl las la 7 lei, îl las că nu vreau să îl iau acasă. Mult mai bine mergeau în cort, acolo nu ştiu de ce dar venea lumea, aici uitaţi, e marţi, zi de piaţă şi nu e nimeni”, povesteşte o vânzătoare din Coşteiu.
Noua piaţă agroalimentară a costat municipiul Lugoj peste 1.000.000 de euro şi a fost dată în utilizare la 1 octombrie 2014.
Mai dar unde le-a fost mintea astora, au facut piata noua si nu au asigurat si clienti??? Asa ceva nu e posibil, primaria e devina, claaar!:)))
Am spus de la bun început, faptul că se va întâmpla o asemenea situație. Lumea preferă supermarketul. Este mai aproape de casă, si nici la piata nu poti cumpăra marfă proaspătă. Acum pun următoarea întrebare. Ce utilitate are podul atunci?. Dacă doar câteva persoane vizitează piata…
Daca piata se inchide la ora 16 normal ca n-au clienti! Unii doar sambata pot ajunge la piata si pana atunci???Merge omul in timpul saptamanii, linistit, la supermarket si gata!Si…si-a facut invat din asta, nu mai frecventeaza piata.
cred ca vorbesti din amintiri habar ai de piata cind este plin de cartofi la 0,80 bani kg si calitatea 1 un leu inseamna ca mai bine mergi la supermarket ca habar nai de piata ceapa romineasca 1 leu kg etc….
Ti-ai gresit destinatarul aurele! In primul rand n-am spus nimic de preturi iar in al doilea rand…mai treci putin pe la scoala si pe urma da-mi replici…dar pertinente!
Vai de mine,cat au stat la cort,rupeau clientii piata!Ce sa faci in piata daca cer 1,50 pe cartofi cand la supermarket gasesti si cu 90 de bani,1,50 o legatura de morcovi ,cand la magazin e 1.80 kg si trei frunze de salata 2 lei,cand la orice non-stop gasesti salata cat varza cu 2,50.Sa scada din preturi si sa aduca marfa de calitate si vor veni si cumparatorii.Pana atunci,la supermarket…
Cu programul de gravida pe care il are piata…. Piata este un supermarket cu bisnitari care se inchide mai devreme. Deh, asta a fost distribuirea meselor….
foarte important trebuie sa treceti pe la aproape toti vinzatori preturile difera ….dar si calitatea