Carnea de porc este unul dintre alimentele cele mai iubite şi consumate, în ciuda efectelor dăunătoare. Unele persoane consideră carnea de porc o alternativă sănătoasă la carnea de vită, însă această opţiune culinară necesită precauţii speciale.
Carnea de porc în stare naturală este săracă în clorură de sodiu şi are un conţinut bogat de proteine. Aceasta reprezintă, de asemenea, o sursă bună de vitamine şi minerale, necesare unui organism sănătos: fier, magneziu, fosfor, potasiu şi zinc, precum şi o serie de vitamine din grupa B, cum ar fi vitamina B6, B12, acid nicotinic, tiamina și riboflavina.
Ingrediente:
– 800 gr coaste de porc,
– 1 kg cartofi,
– 3 linguri ulei,
– sare,
– piper,
– 1 căpățână de usturoi,
– 1/2 linguriță oregano,
– pătrunjel verde.
Mod de preparare:
Coastele de porc se spală și se porționează. Cartofii se spală, se curăță de coajă și îi tăiem în rondele mai mari. Usturoiul de desface, se curăță și se spală. Într-o tavă se adaugă două linguri ulei, cartofii, cățeii de usturoi și presărăm cu sare și piper după gust.
Se amestecă bine.
Coastele se ung cu restul de ulei, le presărăm cu sare, piper și oregano apoi le așezăm în tava cu cartofi. Introducem tava în cuptorul preîncălzit la 180ᶱ C și se lasă cca 40 min.
Se servesc cu salată de varză și pătrunjel verde tăiat mărunt.