Ciorba de peşte (ciorbă pescărească) este un preparat rustic şi gustos, care poate fi servit atât rece, cât şi cald.
Pentru săptămâna aceasta vă propun o reţetă de ciorbă din peste, varianta mea.
Ingrediente:
1 kg somon/crap/somn/ştiucă
1 ceapă medie
1 ardei gras roşu mare
2-3 morcovi
2 dovlecei măricei
4-5 roşii
leuştean
pătrunjel
2-3 linguri de oţet
sare
2-3 l apă
Mod de preparare:
Curăţăm pestele si il taiem in bucati potrivite. Spălăm şi tăiem în cubuleţe potrivite morcovii, ardeiul rosu, dovleceii şi ceapa iar roşiile le tăiem în 4 bucăţi. Punem apa într-o oală şi adăugăm cubuleţele de morcovi, ardei, dovlecei şi ceapă. Acoperim oala cu un capac şi le lăsăm să fiarbă, pe foc mic, până când sunt aproape fierte. Adăugăm bucăţile de peşte şi roşiile şi mai lăsăm ciorba de peşte să fiarbă pentru încă 10-15 minute maxim. La sfârşit adăugam leuştean proaspăt şi pătrunjel, tocate marunt, sare şi 2-3 linguri de oţet.
Ciorba de peşte se serveşte caldă sau rece. Este delicioasă!