Președintele Consiliului Județean, Titu Bojin, a declarat, luni, că în sezonul de iarnă 2012-2013 deszăpezirea va fi asigurată de cele cinci firme care au încheiat contract cu administrația județeană în anul 2011, conform siteului www.oradetimis.ro. Președintele Consiliului Județean, Titu Bojin, a declarat, luni, că în sezonul de iarnă 2012-2013 deszăpezirea va fi asigurată de cele cinci firme care au încheiat contract cu administrația județeană în anul 2011, conform siteului www.oradetimis.ro.
Conform aceleași surse chiar dacă una dintre societăți se află în insolvență (Confort), Bojin a precizat că nu poate rezilia contractul încheiat de predecesorul său la șefia CJT. Rețeaua de drumuri județene din Timiș numără 1.056 de kilometri de șosele asfaltate și pietruite, însă Bojin a precizat că, dacă va fi cazul, utilajele vor interveni și pe drumurile comunale. În cazul în care firmele nu-și vor face treaba, vor avea parte de penalizări.
Județul Timiș a fost împărțit în șase zone pentru deszăpezire, astfel:
Zona 1 – CONFORT SA – Sânnicolau Mare – Beba Veche – Comloșu Mare – Valcani
Zona 2 – MNG TRANS SRL – Biled – Cenei – Giarmata – Pișchia – Bogda
Zona 3 – AXELA CONSTRUCŢII SRL – Aeroport – Giroc- Peciu Nou – Giulvăz – Jebel – Jamu Mare – Gătaia – Ciacova
Zona 4 – SC STREICHER CONSTRUCŢII SRL – Moșnița Nouă – Buziaș – Racovița – Sacoșu Turcesc – Nițchidorf – Hitiaș
Zona 5 – CONFORT SA – Bucovăț – Coștei – Bara – Brestovăț
Zona 6 – TECHNOCER SRL – Buziaș – Lugoj – Boldur – Darova – Știuca – Făget – Margina – Fârdea
Șeful Direcţiei pentru Administrarea Drumurilor şi Podurilor Judeţene Timiș din cadrul CJT, Mirel Gheorghe, a precizat că instituția a cheltuit în sezonul trecut de iarnă, în patru luni, suma de 5 milioane de lei pentru curățarea șoselelor. Bugetul pentru deszăpezire va fi stabilit în ianuarie. Facturile se plătesc la 30 de zile și urmărim consumul de materiale folosite și combustibil, a precizat directorul Mirel Gheorghe. Șoferii care se deplasează pe drumuri cu zăpadă ori polei pot sesiza aceste aspect la numărul de telefon 0256. 498.734 – Direcţia pentru Administrarea Drumurilor şi Podurilor Judeţene Timiș din CJT, în timpul programului de lucru, de la 8 la 16.
Necesarul estimat pentru perioada de iarnă 2012-2013 este de 29.700 de tone de material antiderapant (20.790 de tone de nisip şi 8.910 de tone de sare), 126 de tone de clorură de calciu şi 59 de utilaje arată siteul citat.