Peştele este o sursă excelentă de proteine şi acizi graşi Omega 3, care au proprietatea de a reduce nivelul de colesterol, menţin inima sănătoasă şi ajută chiar şi la prevenirea depresiei.
De asemenea, peştele este un sortiment de carne cu foarte puţine calorii dar delicios în aceeaşi măsură, şi este recomandat în special femeilor gravide, datorită conţinutului crescut de vitamine (A, D, E, B12), minerale (fosfor, iod, potasiu) şi grăsimi sănătoase, care nu pot fi sintetizaţi în organism şi trebuie aduşi prin alimentaţie.
Ingrediente
- 1 kg carne de pește
- miezul de la jumătate de pâine
- 200 ml lapte
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură ceapă verde
- 3-4 căței usturoi
- sare, piper
- 50 gr unt
- 2 ouă
- lămâie pentru servit
Eu am folosit carne de știucă dar puteți folosi orice alt pește, mai ales pește alb. Am spălat știuca apoi am dezosat-o. Călim ceapa verde tocată mărunt în 50 gr unt.
Tocăm carnea de pește și o punem într-un vas. Adăugăm ceapă, usturoiul pisat, pătrunjelul tocat mărunt, pâinea înmuiată în lapte și stoarsă bine, ouăle, sarea și piperul.
Frământăm cu mâna ingredientele până se omogenizează. E obligatoriu cu mâna fiindcă astfel putem simți eventualele oscioare care au mai rămas.
Formăm cu mâna chifteluțele și le prăjim în baie de ulei circa un minut pe fiecare parte. Nu le lăsați foarte mult fiindcă devin fade și fără gust.
Scoatem chifteluțele pe șervețele absorbante ca să îndepărtăm excesul de ulei. Le servim cu lămâie.