Ingrediente (4 porții)
- 1 lingură suc de tomate
- 1 conservă porumb 425 ml
- 1 conservă de fasole 425 ml
- 1 ceapă roşie, tăiată în cubuleţe
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 linguriţă boia de ardei iute
- 100 ml cub de legume instant
- 2 căţei usturoi, fin tăiaţi
- 3 linguri pesmet
- sare
- 4 ouă
- 3 linguri făină
- 2 linguri pătrunjel, tocat mărunt
- 1 conservă rosii în sos 425 ml
- 0.5 lingură piper roşu
- 500 g carne de vită
- piper negru măcinat
- 1 coajă de lămâie
Preparare
Încălziţi cuptorul la 180 grade sus/jos (160 grade pentru cuptoare cu convectie).
Se amestecă carnea tocată, sarea, piperul, ceapa, usturoiul, pesmetul, 1 lingură de pătrunjel tocat, sucul de tomate şi boiaua de ardei dulce. Apoi, se frământă bine cu mâinile umezite şi se formează 20 de chifteluţe.
Chifteluţele se dau prin făină şi se prăjesc pe fiecare parte într-o tigaie încinsă cu ulei de măsline timp de aproximativ 5 minute, până se rumenesc.
Ulterior, chifteluţele se pun într-un vas termorezistent.
Roşiile se pisează cu furculiţa şi se amestecă cu sosul din conservă, cubul de legume, fasolea boabe şi porumbul. Se condimentează cu sare, piper şi ardei iute şi se toarnă peste chiftele.
Se pune la cuptor timp de aproximativ 40 de minute.
După 25 de minute de coacere, se adaugă ouăle deasupra şi se continuă coacerea până la final.
Chiftelele se servesc cu pătrunjel şi coajă de lămâie.