Inaugurată la sfârşitul anului 2011, centura Caransebeşului este exemplul perfect al modului cum se contruiesc şosele în România.
Inaugurată la sfârşitul anului 2011, centura Caransebeşului este exemplul perfect al modului cum se contruiesc şosele în România.
CNADR a anunţat că de astăzi, 17 mai, până pe 31 iulie, traficul va fi închis din cauza unor lucrări la un pod.
Centura Caransebeşului a mai fost închisă şi în toamna anului trecut, din cauză că, deşi nu trecuse nici măcar un an de la inaugurare, în asfalt au apărut deja gropile.
Şoseaua de ocolire a municipiului Caransebeş, ce se întinde pe 12 kilometri, are zece poduri, pasaje şi viaducte care traversează râurile Sebeş şi Timiş, căile ferate CF 917 şi CF 900, DN 68, pârâurile Potoc şi Zlagna şi mai multe văi.
Variante de ocolire
Rutele alternative recomandate pe direcţia Timişoara – Bucureşti pentru desfăşurarea traficului cu masa mai mare de 3,5 tone, sunt DN 6 Timişoara – Lugoj – Caransebeş, DN 68 Caransebeş – Haţeg, DN 66 Haţeg – Simeria, respectiv DN 6 Timişoara – Lugoj – Caransebeş, DN 58 Caransebeş – Reşiţa – Anina, DN 57 B Anina – Bozovici – Iablaniţa (Intersecţie cu DN 6).
Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A., la numerele de telefon 021-9360, 021-264.33.33 sau accesând pagina de internet a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (www.cnadnr.ro).
Valoarea lucrărilor efectuate pentru construirea centurii Caransebeşului a fost de 36 de milioane de euro, 75 % fiind bani europeni.