Festivalul gastronomiei de la Dumbrava, ce a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, a doborât recordul de asistenţă în ziua de sâmbătă, când au fost prezenţi peste 1000 de participanţi.
Aceştia au putut degusta preparatele maeştrilor bucătari, care au reuşit să gătească 10 ceaune din carne de porc vită sau oaie, cel mai mare având o capacitate de 150 de kilograme.
Organizatorii, Asociaţia Microregională ”Ţara Făgetului” şi Grupul de Acţiune Locală ”Banat Vest” Jimbolia au pus la dispoziţia gastronomilor 520 de kilograme de carne.
”A fost cea mai reuşită ediţie de până acum, care a doborât recordul de asistenţă. În după – amiaza zilei de sâmbătă, până seara la orele 22 în parcul din incinta Bisericii Reformate au fost constant peste 1000 de oameni. Festivalul gastronomiei de la Dumbrava este cel mai mare eveniment de acest fel din judeţul Timiş, organizat în mediul rural”, ne-a declarat Vasile Petruescu, directorul executiv al Asociaţiei Microregionale ”Ţara Făgetului”.
Ca în fiecare an, festivalul organizează şi concursul de preparate la ceaun, dotat cu premiul simbolic ”Lingura de aur”.
La fel ca şi la ultimele două ediţii, şi de această dată ea a fost câştigată de echipajul din localitatea Deszk – Ungaria, înfrăţită cu Dumbrava.
Mâncarea a fost pregătită de bucătari din Ungaria şi zona Făgetului, iar o porţie a costat doar 5 lei.
Banii adunaţi, 4.443 lei, au fost donaţi de către organizatori Bisericii Reformate din Dumbrava, care are nevoie de lucrări de reabilitare.