Canalizarea municipiului Lugoj a devenit în ultimii ani o a doua groapă de gunoi a oraşului, sau în fapt singura, după închiderea deponeului.
Lucruri care nu au ce să caute în reţeaua de 90 de kilometri a Lugojului, sunt aruncate fără reţinere.
Angajaţii Meridian 22 sunt solicitaţi zilnic să desfunde conductele ticsite cu zeci de materiale textile şi resturi vegetale.
Cele mai multe probleme sunt întâlnite în cartierele de blocuri. Aici se intervine chiar şi de trei ori pe zi pentru deblocarea canalelor.
„Folosirea canalizării oraşului pentru depozitarea gunoaielor ne creează mari greutăţi de exploatare. În fiecare zi trebuie să deplasăm în teren oameni şi utilaje care să cureţe canalele. Cele mai multe acţiuni le avem în cartierele de blocuri”, a declarat Dan Florea, directorul tehnic al Meridian 22.
Săptămânal se scot remorci întregi de deşeuri, lista acestora cuprinzând articole de lenjerie, îmbrăcăminte, absorbante, dar şi căpăţâni întregi de varză murată, resturi de cartofi sau mâncare.
„În urmă cu două săptămâni am deblocat canalizarea în faţa blocului turn, vizavi de Universitatea Europeană „Drăgan”, de unde am scos în jur de 300 de kilograme de cârpe şi alte resturi de material. Probleme asemănătoare avem şi în Micro I, strada Olari, Micro III, Stadion I”, a explicat Dan Florea.
Pentru soluţionarea avariilor din canalizare se cheltuie sume importante, o singură acţiune de intervenţie încarcă factura cu peste 300 de lei.
„La fiecare intervenţie chemăm şi reprezentanţii asociaţiei de proprietari, iar dacă avaria este pe racordul lor, atunci trebuie să plătească lucrările de remediere”, a precizat Dan Florea.
Astia de la blocuri n-au galeata de gunoi, tomberoane in fata blocului? Trebuie sa arunce in canalizare chiloti, tampoane, pampersi, varza etc? Ce necivilizati sunt! La case nu se intampla asa ceva, fiecare are grija de canalizarea lui.
Nesimțirea e mare la români măi dragă… de fapt a devenit normalitate, din păcate.