36.000 de doze ar trebui să ajungă la medicii de familie din Timiş, pentru a le administra, în mod gratuit, persoanelor din categoria grupelor de risc. Vorbim despre copii, de vârstnici care au afecțiuni medicale cronice şi de personalul medical. Cum nu au nicio veste despre când ar urma să primească serul, medicii se văd nevoiţi să recomande pacienţilor să cumpere vaccinul din farmacii.
Pacienţii sunt însă nemulţumiţi că trebuie să plătească între 30 şi 40 de lei pentru a-şi cumpăra vaccinul pe care, în mod normal, ar fi trebuit să-l primească gratuit.
Nici reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică nu au fost înştiinţaţi când vor primi dozele cu vaccin antigripal pentru a le distribui medicilor de familie.
„La nivelul judeţului Timiş s-a realizat o catagrafie a persoanelor vizate de această campanie. Acest necesar de vaccinuri a fost trimis la Ministerul Sănătăţii, urmând ca în perioada următoare să aşteptăm informaţii în acest sens,” a declarat Dana Şpac, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş.
Vaccinarea antigripală trebuie să se efectueze din timp, înainte de instalarea perioadei rece, deoarece astfel ajută organismul să se pregătească împotriva virozelor. Vaccinul antigripal este făcut, de obicei, începând cu luna septembrie şi până la mijlocul lunii noiembrie. În farmacii, preţul unei doze de vaccin variază între 30 şi 40 de lei, depinde de fiecare farmacie în parte.