Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în calitate de partener coordonator al proiectului „Made in Banat”, a demarat procedurile de elaborare a strategiei de acordare a mărcii „Made in Banat”. Astfel a avut loc prima întâlnire de lucru privind elaborarea metodologiei, procedurilor şi criteriilor de acordare a mărcii de care ar urma să beneficieze 11 produse şi servicii din regiunea transfrontalieră România – Serbia.
Ca prim pas, 20 firme din regiunea riverană România-Serbia vor participa, în pavilion comun, la expoziția „Made in Banat” din cadrul Târgului Internațional de Agricultură, Industrie Alimentară și Zootehnie „Banat Agralim”, care se va desfășura la Timișoara, în perioada 30 mai-1 iunie.
Reţeaua Made in Banat va fi constituită din firmele selectate pentru a purta această marcă, organizaţiile reprezentate de experţii tehnici, organizaţii neguvernamentale, institute de cercetare şi alte entităţi interesate să sprijine dezvoltarea competitivităţii economice şi să stimuleze colaborarea în regiunea transfrontalieră România-Serbia.
Proiectul “Made in Banat” a apărut din nevoia de a sprijini dezvoltarea unei economii competitive în regiunea transfrontalieră România-Serbia. Scopul principal propus în cadrul iniţiativei este stimularea competitivităţii economice a societăţilor comerciale din cele două părţi ale graniţei şi a colaborării dintre acestea. Ca un punct final al activităţilor propuse este şi introducerea mărcii „Made in Banat”.
Proiectul a fost lansat la sfârşitul anului 2013 şi are o durată de implementare de 18 luni. Camera de Comerţ Timiş are la dispoziţie în total 429.000 de euro pentru a implementa această iniţiativă.