În perioada 18-20 iunie, reprezentanţii Clubului Concordia Lugoj îi vor selecta pe elevii cei mai pasionaţi de geografie din colegiul ”Coriolan Brediceanu”, pentru a participa la una din taberele organizate în zona Poiana Mărului- Muntele Mic-Cuntu.
În perioada 18-20 iunie, reprezentanţii Clubului Concordia Lugoj îi vor selecta pe elevii cei mai pasionaţi de geografie din colegiul ”Coriolan Brediceanu”, pentru a participa la una din taberele organizate în zona Poiana Mărului- Muntele Mic-Cuntu, care fac parte din proiectul ”Rangeri juniori în Situl Natura, Munţii Ţarcu”.
Acţiunile se adresează elevilor şcolilor din vecinătatea ariei protejate şi din oraşele mai mari din zonă: Caransebeş, Oţelu Roşu şi Lugoj. Din Lugoj vor fi selectaţi elevi de la o singură şcoală, Colegiul Brediceanu.
” Elevii vor fi selectaţi în funcţie de cât interes arată pentru geografie, pentru faună şi floră. În mare parte vor fi întrebări de cultură generală din geografie şi biologie. Vom expune proiectul şi, pe baza formularelor, vom alege câţiva elevi”, a declarat Călin Ţîru, preşedintele clubului de turism ”Concordia”.
În urma activităţilor din şcoli vor fi selectate 3 grupuri de câte 15 elevi care vor participa la tabere Ranger Junior cu durata de 3 zile în zona Poiana Mărului-Muntele Mic-Cuntu.
”Copiii vor parcurge traseul tematic ”În căutarea acvilei de munte”, vor identifica la faţa locului specii de floră şi habitatele vieţuitoarelor prezente în sit, se vor familiariza cu folosirea echipamentului montan şi a instrumentelor de orientare (busolă, hartă, GPS).
Până în 30 iulie se vor realiza acţiunile de educaţie ecologică şi conştientizare în şcoli, cât şi selectarea elevilor pentru acţiunile practice din faza a II-a (după 30 iunie şi până la finalul proiectului).
De asemenea, vor fi create panouri informative, urmând montarea lor în şcolile vizate, panouri pe care vor fi expuse materiale realizate în timpul activităţilor cu copii – hărţi, fotografii şi informaţii în legătură cu Situl Natura 2000 Munţii Ţarcu. În faza a II-a vor fi desfăşurate activităţile de teren cu copiii”, a adăugat Călin Ţîru.
Programul cuprinde activităţi informativ – recreativ – educative cu elevii şcolilor din împrejurimi: excursii, tabere, lecţii şi aplicaţii practice în natură de-a lungul traseului tematic, dar nu numai. Proiectul este finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România şi derulat de asociaţia ”Altitudine”, filiala Banat.