Asociația ”Ridică-te și umblă” constituită din persoane cu dizabilități locomotorii, de vedere și hipoacuzici, care se intersectează cu voluntari ce le devin prieteni nedespărțiți, prezenți la orice eveniment construit împreună, s-au reunit la Lugoj.
Întâlnirea a avut loc duminică, 19 iunie, la Complexul de servicii pentru persoane vârstnice ”Sf. Nicolae”, de pe str. Anișoara Odeanu nr. 20 bis, spațiul fiind pus la dispoziție de Direcția de Asistență Socială Comunitară Lugoj.
Mai mulți voluntari de profesii diferite au reprezentat un real suport pentru nevoile de dezvoltare ale persoanelor cu dizabilități.
”Întâlnirile regulate, la interval de o lună, s-au reluat după cei doi ani de pandemie într-un loc agreat de toți, spunându-ne poveștile de viață care ne fortifică existența și respectul față de cei din mijlocul nostru. Au avut loc discuții libere, s-a cântat, s-au confecționat semne de carte cu mesaje motivaționale oferite apoi împreună cu un buchețel de lavandă celor 13 beneficiari prezenți, iar la finalul activității s-a servit o gustare, timp în care s-au dezvoltat prietenii și s-au făcut noi cunoștințe. Mulțumim Lidl România pentru hainele donate acestor persoane și Băncii de alimente cu sprijinul căreia am putut ajuta când a fost nevoie. De asemenea, mulțumim voluntarilor asociației, fără de care nu ar putea fi posibile aceste întâlniri. Ne dorim să trăim frumos în climatul de prietenie și atașament, să oferim un petic de fericire, să devenim voluntari demni de activitatea nobilă pe care o desfășurăm”, ne-a declarat Mihaela Kristof, voluntar al Asociației ”Ridică-te și umblă”, Filiala Lugoj.
Relații calde și prietenoase s-au format astfel într-un mediu centrat atât pe sănătatea psihică, cât și sufletească, cadru vital de integrare socială.
”Potențialul persoanelor cu dizabilități constituie o inspirație de valoare în societate. Ei pot oferi consiliere altor persoane aflate în criză, instruire pentru viață celor aflați în depresii și lipsă de sens, prin experiența lor de a se ridica deasupra handicapului, cât și puterea de a oferi motivație de a trăi o viață demnă, indiferent de experiențele nedorite ale vieții. Aceste persoane pot fi tonicul de viață pentru mulți dintre cei care se descurajează în fața obstacolelor”, spune George Uba, președintele asociației.
Activitatea a fost coordonată de responsabilul județean Daniel Dumitriu, care a venit din Timișoara însoțit de alți beneficiari și voluntari.