De data aceasta voi prezenta un preparat de post, uşor şi rapid de făcut. Nu este ceva nemaiîntâlnit sau spectaculos este o reţetă simplă cu ingrediente simple, pe care oricine le are în bucătarie: ardei, orez, ceapă etc.
Ingrediente pt 4 portii:
12 ardei dulci, un fir de ceapă verde, 300 gr morcovi, usturoi 50 g, orez un pahar, ulei de măsline 200 g, pătrunjel verde o legătură, piper şi sare.
Mod de preparare:
Se caută 12 ardei potriviţi ca mărime, se spală apoi se scobeşte codiţa şi semintele din interior.
Pentru umplutură: se taie mărunt ceapa, usturoiul şi morcovul curăţat şi dat prin răzătoarea mare. Toate aceste ingrediente se călesc în ulei de măsline apoi orezul se spală şi se adaugă în cratiţă. Se adaugă un pahar de apă şi se fierbe la foc mic, până când orezul îmbibă tot lichidul din vas. Se condimentează şi se lasă la răcit. După ce s-a răcit compziţia se umplu ardeii. Aceştia se pun într-o tava unsă cu unt şi se coc pentru 20 minute la o temperatură de 200 grade sau la un aragaz preîncălzit la nivelul din mijloc pentru 25 -30 minute.