Zi de sărbătoare marți, 19 noiembrie, la Liceul Tehnologic ”Aurel Vlaicu” din Lugoj. Instituția de învățământ a celebrat 29 de ani de la înființare.
Aniversarea liceului lugojean a fost una triplă, elevi și profesori sărbătorind împreună și cei 107 ani de la Zborul lui Aurel Vlaicu de pe Câmpia Libertății, precum și împlinirea a 137 de ani de la nașterea marelui aviator. Programul zilei a cuprins o suită de activități, începând cu ora 9 când au fost depuse coroane la Monumentul de pe Câmpul Libertății închinat zborului lui Aurel Vlaicu din anul 1912. Totodată, în intervalul orar 9 – 11, la Liceul Tehnologic ”Aurel Vlaicu” porțile au fost deschise pentru elevii claselor a VIII-a care au fost interesați să afle care este oferta educațională a instituției și cum se desfășoară orele de curs.
Începând cu ora 11, în incinta sălii de sport a liceului elevii, au avut loc o serie de manifestări artistice. În deschidere, directorul unității de învățământ, prof. Silvia Gheleșian a vorbit celor prezenți despre numeroasele proiecte europene Erasmus la care au participat elevii școlii, dar și despre planurile de viitor ale liceului lugojean.
”Liceul nostru este unul care a prins aripi, a luat avânt și în cadrul căruia vă invităm să participați și voi, cu dinamism, cu implicare, cu entuziasm pentru că dorim ca acest liceu să fie ca Aurel Vlaicu, supranumit vulturul Carpaților, să se audă despre noi, să ducem faima mai departe și să fiți și voi mândri că ați absolvit Liceul Tehnologic Aurel Vlaicu, care dorim să fie un stindard pentru voi”.
Au mai luat cuvântul director adjunct prof. Marcela Pop, care le-a vorbit celor din sală despre istoricul liceului, de la înființare până astăzi, și prof. Mircea Halasz, primul director al Liceului Tehnologic ”Aurel Vlaicu”, care le-a vorbit elevilor și profesorilor despre drumul parcurs de instituția de învățământ lugojeană, cu suișuri și coborâșuri, aducând mulțumiri și omagii colectivului profesoral.
Coordonați de profesori, elevii de la ”Vlaicu” au pregătit mai apoi publicului un program artistic. Liceenii au pus în scenă o piesa de teatru ”Două loturi” a lui I.L. Caragiale, au recitat poezii în grai bănățean scrise de Ștefan Pătruț și Sergiu Boian și au prezentat o suită de dansuri populare tradiționale. Momentele artistice s-au intercalat cu o scurtă prezentare a personalității lui Aurel Vlaicu și felul în care invențiile sale au influențat viitorul întregii națiuni.