După scandalul iscat din cauza unui caş care a băgat în spital mai multe persoane, inclusiv angajaţi ai unităţii de sănătate lugojene, inspectorii DSP au închis cazul. Producătorul de caş a fost identificat, iar documentele care privesc sănătatea publică au fost şi ele cercetate.
Conform DSP, oamenii nu aveau nici un fel de certificat de analize personale cerute de lege, iar condiţiile igienico-sanitare nu corespundeau reglementărilor, inspectorii aplicând o amendă usturătoare. În plus, Direcţia de Sănătate Publică i-a interzis producătorului să mai facă brânză.
„Inspectorii care au fost în control la acel producător de brânzeturi s-au întâlnit până la urmă cu persoanele cărora li s-au recoltat exudatele faringiene şi nazale şi încadrându-se în sancţiunile prevăzute de lege au primit o amendă de 3.000 de lei cu interdicţia de a mai produce orice gen de aliment de acest fel”, ne-a declarat Dana Şpac, purtător de cuvânt al DSP Timiş.
Pentru a mai produce vreodată brânzeturi, cei în cauză vor trebui să-şi refacă întregul dosar ca şi cum ar începe de la zero afacerea.
Vă reamintim că administratorul şi alte persoane angajate ale Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei” din Lugoj au ajuns la spital cu dureri de burtă, greţuri şi vărsături după ce au mâncat caş cumpărat din piaţa din oraş. Şi alţi lugojeni au ajuns la doctor cu aceleaşi simptome, în unele cazuri fiind necesară internarea.
Caşul a fost cumpărat de la unul din punctele de vânzare aflate în Piaţa „Timişul”. Magazinul a fost imediat închis, iar brânza scoasă de pe piaţă.
De ce aratati doar un cas si nu aratati obrazul asazisului producator ?
cine dracu mai cumpara din piata cas daca voi il protejati pe cel care vrea sa ne ucida