Alegerile pentru Camerele Agricole Zonale, anunţate iniţial pentru data de 24 iulie şi reprogramate în 25 septembrie, au fost din nou amânate undeva în lunile noiembrie sau decembrie, la o dată ce va fi stabilită ulterior.
Alegerile pentru Camerele Agricole Zonale, anunţate iniţial pentru data de 24 iulie şi reprogramate în 25 septembrie, au fost din nou amânate undeva în lunile noiembrie sau decembrie, la o dată ce va fi stabilită ulterior. ”Se aşteaptă o Hotărâre de Guvern prin care să fie stabilită data la care se vor desfăşura aceste alegeri”, ne-a comunicat Tiberiu Lelescu, directorul Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Timiş.
Conform spuselor acestuia, la nivel central încă se încearcă găsirea surselor bugetare pentru înfiinţarea camerelor agricole zonale, ele nedispunând la această dată de un buget propriu de funcţionare. Comitetul Judeţean de Iniţiativă Timiş pentru înfiinţarea camerelor agricole zonale a propus organizarea acestora în 21 de localităţi: Becicherecu Mic, Belinţ, Boldur, Ciacova, Curtea, Deta, Dumbrava, Făget, Gătaia, Găvojdia, Jimbolia, Lenauheim, Lovrin, Mănăştiur, Peciu Nou, Pişchia, Recaş, Sacoşu Turcesc, Sânnicolau Mare, Lugoj şi Timişoara.
Camerele agricole vor prelua o parte din atribuţiile Direcţiei Agricole şi ale altor instituţii deconcentrate şi vor veni în sprijinul producătorilor agricoli care vor fi instruiţi în realizarea de proiecte, vor primi informaţii legate de procurarea de seminţe, erbicide, vor avea acces la date statistice şi la estimări agricole, însă toate aceste servicii vor fi efectuate contra-cost.
Fiecare cameră agricolă zonală va avea trei angajaţi, primarii localităţilor unde acestea vor funcţiona având obligaţia să asigure un spaţiu adecvat. Oricare fermier poate candida pentru un loc în Camera Agricolă cu condiţia să aibă cel puţin 50 de susţinători.