Alegerile programate în premieră de Ziua Națională, la 1 Decembrie, dau ocazia lugojenilor să își exprime opțiunea pentru candidații la Camera Deputaților și la Senatul României.
Primarul Călin Dobra a votat la Secția nr. 227, amenajată în incinta Liceului Tehnologic ”Valeriu Braniște”. El a sosit acolo la ora 9.30, fiind însoțit de colegii social-democrați din Consiliul Local, care l-au condus la secția de votare.
Dobra a declarat apoi: ”Alături de colegii mei, am venit să o susținem la vot, în mod special, pe Oana Tyukodi, care și-a depus candidatura pentru Camera Deputaților. Mă bucur că Lugojul și echipa noastră au un reprezentant cu șanse reale de a ajunge în Parlamentul României. Azi, am votat cu toții și vom vota în continuare pentru o cale mai sigură pentru România. Sunt ferm convins că astăzi lugojenii își vor alege un guvern responsabil, un viitor stabil, în mod special o siguranță pentru comunitatea noastră. De asemenea, sunt convins că lugojenii vor veni la vot în număr cât mai mare și vor alegere cum vor considera ei. Dumnezeu să ajute România! La mulți ani, dragi români!”
Oana Lungulescu Tyukodi, viceprimarul recent ales al urbei, se află pe listele PSD pentru Camera Deputaților. Tyukodi a votat o jumătate de oră mai târziu, la Sala Sporturilor ”Lavinia Miloșovici”.
Printre altele, ea a spus: ”Astăzi, prin votul nostru, facem alegerea decisivă pentru Timiș și pentru întreaga Românie. Am ales astăzi calea sigură pentru România! Votul tău contează mai mult ca niciodată”.
Rămâne de văzut ce impact va avea acest îndemn și dacă la Lugoj se va depăși prezența din primul tur al prezidențialelor, cu puțin peste 42%, la 24 noiembrie.
Primarul și viceprimarul Lugojului au votat pentru ”un guvern responsabil”
–
Adică primarul și viceprimara (cu sufix ”a” nu ”l”).
Da, demisiile lui (mă)Ciucă și Ciola(n)cu din ”partida” respectivă dovedesc subite transformări apolitice și antipolitice, adică responsabilitate la vot (al altora).
Nu și înțelepciune, situație în care ăștia ar fi demisionat mult mai devreme, spre binele tuturor celor pe care îi ”iubesc” (și îi pupă pe portofel).
Și dacă nici măcar nu și-au schimbat partidul, precum Terheș, cel care (cică) ar fi obținut 200.000 de semnături, pentru înscriere, însă și sub 100.000 de voturi în realitate.
Unde sunt atunci falsurile electorale? Pe listele de semnături prezentate coanei ”justițica”, în sminteala bruscă a peste 100.000 de oameni sau la numărarea cibernetică a ”voturilor”?
Dar la ultimul din coadă (Predoiu)?
Ghici ghicitoarea mea 🙂