Ultima oră

ZIUA PĂCĂLELILOR: Farse celebre de 1 aprilie, din întreaga lume

Cultivarea spaghetelor

MondialZiua păcălelilor este celebrată peste tot în lume, însă unii o sărbătoresc mai grandios decât alții, cu farse care rămân în istorie. Mai jos vă prezentăm câteva dintre cele mai inedite FARSE DE 1 APRILIE, care au păcălit o mulțime de oameni.

În !998 americanii au crezut anunţul publicat de către lanţul de restaurante fast food Burger King, prin care se facea cunoscută lansarea unui hamburger pentru stângaci, conceput astfel încât ingredientele să curgă numai spre dreapta. (Ulterior, unii clienţi au fost chiar auziţi comandând: „Un hamburger normal, pentru dreptaci, vă rog!”).

Nylonul pe TV

În 1962, singurul canal de televiziune de la vremea respectivă din Suedia a organizat o farsă telespectactorilor. Expertul tehnic al canalului a lansat informaţia conform căreia acoperirea ecranelor televizoarelor cu dresuri sau nylon ar fi ajutat la vizionarea imaginilor color (avand în vedere că pe atunci, imaginile erau emise doar alb-negru). Aproape toţi suedezii au căzut în capcană

Cultivarea spaghetelor

O alta păcăleală care a facut furori in istorie a fost organizată în Elveţia, tot de un canal de televiziune, în 1957. În timpul emisiunii Panorama, de pe postul BBC, moderatorii au lansat anunţul că fermierii din toata ţara îşi pot cultiva spaghetele în propria grădină. Aceştia au continuat anunţul cu „pentru cei care iubesc acest preparat, nimic nu se compară cu spaghetele adevărate, crescute şi cultivate în propria casă”. Cetăţenii au crezut farsa şi au sunat la postul cu pricina pentru a întreba care este „reţeta” prin care pot cultiva aceste delicatese în grădină.

Morcovii şuieratori

În 2002, britanicii au gustat o altă farsă celebră, pusă la cale de lanţul de supermaketuri Tesco, care anunţa, printr-o reclamă publicată în revista Sun, că au reuşit să dezvolte un soi de morcovi care fluieră, pe baza unor modificări genetice. Aceştia susţineau că legumele fuseseră concepute cu găuri în ei şi că şuierăturile se auzeau doar în timpul gătitului.

Momentul cu 0 gravitatie şi fenomenul plutirii în aer

În dimineaţa zilei de 1 APRILIE:  1976, la postul de radio BBC 2, astronomul Patrick Moore a anunţat ca la ora 9:48 AM avea să se producă un eveniment astronomic unic în viaţă. Potrivit acestuia, planeta Pluto urma să treacă prin spatele planetei Jupiter, provocând un efect special, care va reduce forţa gravitaţională a Pământului. Acesta a declarat că persoanele care vor sări în aer, exact la momentul respectiv, vor pluti preţ de câteva clipe. Reprezentanţii postului au fost surprinşi să constate că o mulţime de oameni au sunat după ora respectivă, mărturisind că au reuşit să plutească in aer, exact aşa cum anunţase specialistul.

Eruperea vulcanului Edgecumbe

În data de 1 APRILIE 1974, locuitorii oraşului Sitka din Alaska au intrat în panică atunci când au observat nori de fum deasupra vulcanului Edgecumbe. Fumul gros părea să anunţe că vulcanul va erupe foarte curând. Isteria din rândul locuitorilor nu a trecut decât în momentul în care s-a dovedit că fumul de deasupra vulcanului era „opera” lui Porky Bickar, un cetăţean recunoscut pentru astfel de farse. Acesta dăduse foc la mai multe cauciucuri, pe marginea craterului vulcanului, încercând să-şi păcălească concetăţenii.

Descoperirea cadavrului monstrului din lacul Loch Ness

Şi scoţienii au căzut victime unei farse istorice, în 1972, pe data de 1 APRILIE , când vestea că s-a descoperit cadavrul celebrului monstru din Loch Ness a ţinut primele pagini ale ziarelor locale. Zoologii, dar şi alti curioşi, au luat informaţia în serios şi s-au deplasat de îndata pe malul lacului Loch Ness, pentru a vedea cum arată acest animal, despre care există foarte puţine dovezi şi date istorice. Entuziasmul s-a pierdut rapid când au constatat că, de fapt, animalul care murise pe lacul celebrului lac nu era altceva decât un leu de mare.

sursa: copilul.ro

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE