- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Ziua națională de curățenie ”Let`s Do It, Romania!” se premiază în acest an! Vezi ce poți câștiga

Mondial [1]O nouă Zi de Curățenie Națională „Let`s Do It, Romania!” va avea loc pe 24 septembrie, astfel că românii din toate județele sunt invitați să raporteze zone cu deșeuri și să contribuie la Harta Deșeurilor, un instrument unic în țară, pe baza căruia voluntarii vor ieși la curățenie.

Până pe data de 5 septembrie, cei interesați pot descărca gratuit aplicația de mobil „Let`s Do It, Romania!”, disponibilă pentru IPhone și Android, și raporta zone cu deșeuri, pentru ca la final, cei mai harnici pot câștiga premii în valoare totală de 5.000 euro: 1 aparat foto DSLR, 3 biciclete, 3 smartphone-uri 4G, 3 trotinete electrice, 4 trotinete simple, 5 brățări de fitness, 5 acumulatori solari, 10 bricege multifuncționale, 41 rucsacuri.

În perioada 3-4 septembrie, bicicliștii din București și din țară se strâng pentru a descoperi și a raporta zonele cu deșeuri, cu ajutorul aplicației de mobil, iar toate mormanele cu deșeuri raportate vor fi încărcate online în Harta Deșeurilor, pentru a fi curățate pe 24 septembrie.

Proiectul “Let`s Do It, Romania!“ este realizat cu sprijinul Guvernului României, Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și Kaufland România. Aplicația “Let`s Do It, Romania!“ este realizată în parteneriat cu Qualitance.

Proiectul de implicare socială este este cel mai mare de acest tip organizat vreodată în România, fiind realizat sprijinul Guvernului României, Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și Kaufland România, în parteneriat cu Qualitance.

Din 2010 și până în prezent, acțiunile au implicat peste 1 200 000 de voluntari, care au reușit să adune peste 24 700 de tone de deșeuri. 305 zone cu deșeuri au fost curățate prin intermediul aplicației „Let`s Do It, Romania!”, care a fost descărcată gratuit de 3300 voluntari digitali.

“Let`s Do It, Romania!“ este parte din comunitatea internațională “Let`s Do It, World!“.