- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, marcată în centrele din Lugoj

Mondial [1]În fiecare an, la 3 decembrie este marcată Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi. Această zi a fost adoptată de ONU în 1992 pentru a motiva populaţia să înţeleagă efectele dizabilităţilor şi pentru a combate discriminarea. ONU doreşte ca întreaga lume să devină mai responsabilă în ceea ce priveşte integrarea persoanelor cu dizabilităţi în societate.

Pentru a marca această zi, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului va organiza, prin centrele aflate în structura sa, diverse activităţi. Spectacole cu muzică, dans şi recitaluri, expoziţii cu lucrări realizate de ei, toate acestea sunt câteva din alternativele oferite persoanelor cu dizabilităţi din centrele rezidenţiale.

„Ca în fiecare an, scopul acestei acţiuni este acela de sensibilizare şi conştientizare a opiniei publice cu privire la drepturile persoanelor cu dizabilităţi şi egalitate de şanse. Beneficiarii centrelor rezidenţiale din Ciacova vor primi, în 3 decembrie, vizita Grupului de Dansuri Populare din localitate, tinerii oferindu-le un program artsistic, sub sloganul „Să ne bucurăm împreună ”. La rândul lor, beneficiarii CRRN Lugoj vor pregăti, tot în 3 decembrie, o expoziţie cu lucrări realizate de ei în cadrul atelierelor de ergoterapie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Smaranda Marcu.

Acţiunile organizate cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi la Lugoj beneficiază de susţinerea Consiliului Judeţean Timiş, fiind inclusă pe “Agenda Culturală a Consiliului Judeţean Timiş – 2014”.